Sinistraţii moldoveni au nevoie şi de ajutorul arădenilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi arădeni au anunţat deja că vor să-i sprijine pe cei rămaşi pe drumuri din cauza inundaţiilor devastatoare. Centrele pentru preluarea ajutoarelor de la arădeni  vor fi organizate de la începutul săptămânii viitoare în mai multe pieţe.

Situaţia dramatică a mii de români din zona Moldovei, rămaşi fără case şi fără bunuri după inundaţiile abătute asupra lor i-a impresionat şi pe arădeni şi a mobilizat, ceva mai greu, şi autorităţile. „Am văzut la televizor ce se întâmplă acolo. Vai de bieţii oameni. Sigur că am vrea să îi ajutăm cum putem şi noi”, a declarat în această dimineaţă Mioara Soare, o arădeancă de 43 de ani.
„Nu am auzit că s-ar organiza vreun loc unde să putem face şi noi donaţii. Am avea şi noi nişte dulapuri, pături şi ceva alimente”, a spus şi Ioan Făgădău, 52 de ani, tehnician.

Încredere doar în biserică
La rândul său, Sidonia Ciocan, 63 de ani, pensionară, spune că nu ştie că s-ar organiza colecte pentru sinistraţi, dar dacă se va face aşa ceva va participa. „Am mai făcut astfel de acţiuni de într-ajutorare şi am participat tot timpul, aşa că voi contribui şi acum atât cît pot. Dar să se facă prin biserică, căci altfel nu cred că e bine. La cele organizate prin biserică am participat”, a spus arădeanca. Autorităţile locale au anunţat că vor fi amenajate centre pentru preluarea de ajutoare de săptămâna viitoare. „La nivelul prefecturii Arad, în colaborare cu Crucea Roşie şi cu armata am decis să amplasăm de luni corturi, atât în municipiu, cât şi în judeţ, unde cei care doresc pot să facă donaţii”, a declarat în această dimineaţă prefectul Călin Bibarţ.

Liste şi pregătiri
În Arad corturile armatei vor fi amplasate în Piaţa Avram Iancu şi în Piaţa UTA şi vor fi deservite de către voluntari ai Crucii Roşii, angajaţi a armatei sau ai Poliţiei Comunitare.„Momentan noi am luat legătura telefonic cu cei care pot face donaţii şi am preluat tot telefonic, la sediul nostru, intenţiile arădenilor. Vom organiza preluarea ajutoarelor şi transportul lor spre zonele afectate după retragerea apelor”, a declarat Iudita Cuvineanu, preşedinte Crucea Roşie Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite