Poliţiştilor le-a rămas mic sediul. Aceștia vor să ridice o clădire modernă și scumpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru milioane de euro va costa construcţia unei noi clădiri IPJ Arad
Patru milioane de euro va costa construcţia unei noi clădiri IPJ Arad

Şeful IPJ Arad, Nicolae Bătrîn, a cerut de la Ministerul de Interne patru milioane de euro. Cu aceşti bani, vor fi renovate birourile, arestul şi va fi ridicată o clădire nou-nouţă. Asta, pentru că şefii IPJ se plâng că nu mai încap în sediul vechi.

Comisarul-şef Nicolae Bătrîn, şeful IPJ Arad, a depus astăzi un proiect la Ministerul de Interne prin care cere patru milioane de euro pentru construirea unui sediu nou al inspectoratului. Şeful poliţiştilor arădeni spune că actuala clădire, veche de 30 de ani, nu mai corespunde standardelor Uniunii Europene, pe infractori îi plouă în cap în celule şi, în general, este prea mic pentru pretenţiile IPJ Arad.

„Din aceşti bani vom ridica o nouă clădire în curtea Inspectoratului. Arestul IPJ este cel mai grav afectat. La fiecare ploaie şi ninsoare, apa se prelinge în celule. Spaţiul este foarte mic şi nu corespunde cerinţelor”, a declarat comisarul-şef Nicolae Bătrân, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.
Pe ce se duc exact cele patru milioane de euro? Pe birouri moderne, pe celule noi la arest şi pe o clădire nou-nouţă. Asta, dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor va aloca fonduri pentru proiect. În acest caz, lucrările vor începe în 2011 şi se vor întinde pe o perioadă de trei ani.

Trei ani de lucrări

Bătrîn are planuri mari pentru noul sediu, pe bani grei de la stat. „În noua clădire vrem să adăpostim şi biroul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, Serviciul Financiar, Logistic, precum şi birourile de contabilitate”, a adăugat Nicolae Bătrân. Conform proiectului, noul arest, care ar fi situat la parterul noului imobil, este prevăzut să aibă 30 de încăperi cu 60 de locuri. Noua clădire va avea patru etaje.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite