Lucrările la Centrul Istoric Vechi închid accesul maşinilor pe strada Cozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modernizarea centrului vechi a început încă din vara acestui an şi presupune reparaţia a 12 străzi
Modernizarea centrului vechi a început încă din vara acestui an şi presupune reparaţia a 12 străzi

Lucrările la Centrul Istoric Vechi continuă în prag de sărbători şi blochează accesul maşinilor pe porţiuni întregi. Reprezentanţii primăriei închid de luni strada Cozia pentru lucrările din cadrul proiectului de modernizare a Centrului Istoric Vechi.

Zeci de muncitori se apucă, la început de săptămână, de spart asfalt şi înlocuit borduri, în timp ce majoritatea oamenilor se pregătesc de sărbătorile de iarnă şi sunt preocupaţi cu febra cumpărăturilor. În plină iarnă, reprezentanţii primăriei au anunţat că încep o nouă etapă din cadrul proiectului de modernizare a centrului vechi al oraşului. De această dată este vorba despre strada Cozia. Un nou şantier, alte restricţii şi alţi nervi întinşi la maximum.

Trasee ocolitoare

Astfel, accesul maşinilor între Şcoala Generală 2 şi strada Tribunul Dobra va fi interzis. „Reparaţia celor 12 străzi din zona istorică a oraşului, a Podului Traian şi a Preparandiei este în grafic. Până în prezent am executat 30 la sută din lucrările prevăzute. Nu aveam ce să facem, cu toate că vin sărbătorile, trebuie să continuăm proiectul pentru a nu intra în întârzieri”, a precizat Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria Arad.  De luni, circulaţia autovehiculelor în zonă se va desfăşura după cum urmează: strada Academia Teologică - strada Sava Tekeleja – strada Paul Chinezul – strada Bariţiu cu sens unic spre Piaţa Avram Iancu, respectiv cu sens unic spre Piaţa Catedralei.

„Datorită lucrărilor care au loc în zonă, accesul autovehiculelor dinspre Piaţa Avram Iancu spre strada Gheorghe Bariţiu este interzis”, a adăugat Corin Drăghici. Şoferii trebuie să se încarce cu forţe proaspete pentru că municipalitatea nu ştie exact cât vor dura restricţiile de pe strada Cozia. „De atâtea luni, suntem deja obişnuiţi cu şantierele din oraş. Încă o perioadă de timp nu vom muri. Ne şi bucură, dar ne şi enervează situaţia. Ideal ar fi să se lucreze doar noaptea, pentru că în timpul zilei oraşul este foarte aglomerat”, a spus Ioan Jurdea, şofer de taxi.

vox arad
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite