Preţ pe intimitate în saloane de lux. În schimbul a 50 de lei, pacienţii se simt ca la hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din Spitalul Clinic Judeţean Arad este pe cale să se transforme în hotel pentru a-şi creşte veniturile. Instituţia a fost preluată de Consiliul Judeţean, iar acum, unitatea caută soluţii pentru acoperirea datoriilor de cinci milioane de euro.

Cu doar 50 de lei zilnic, Spitalul Judeţean Arad oferă condiţii de spital, dar la preţ de lux, în cele cinci rezerve amenajate în cadrul secţiilor unităţii. Pacienţii cu dare de mână care doresc să stea departe de ceilalţi bolnavi şi de tumultul saloanelor aglomerate cât timp sunt internaţi, au astfel posibilitatea să închirieze în regim hotelier o cameră, deşi condiţiile sunt aceleaşi.

„Bolnavii care plătesc pentru rezerve cu un singur pat beneficiază de mai multă intimitate. Aproape la fiecare secţie am reuşit să amenajăm câte o rezervă de lux. Este vorba despre cinci rezerve a câte două saloane fiecare”, a declarat în această dimineaţă Bogdan Totolici, directorul Spitalului Judeţean Arad.

Oficialii unităţii vor să închirieze spaţiile libere unor firme din domeniul medical şi să transforme rezervele într-unele de lux, pentru bolnavii care doresc un confort sporit.

50 de lei pentru intimitate

Moise Chinga, un arădean de 55 de ani, este internat de mai bine de o săptămână într-una dintre rezervele „de lux” ale Judeţeanului. Deşi nu a plătit niciun leu pentru rezervă, bărbatul nu vede prea mari diferenţe între saloanele obişnuite şi rezervele unităţii. „După ce am fost internat şi în salon obişnuit, nu prea sunt mari diferenţe. Condiţiile sunt cam aceleaşi. Singurul lucru e că ai parte de mai multă intimitate”, a spus bărbatul.

Pe de cealaltă parte, bărbatul are la dispoziţie televizor şi un ventilator. În rest, condiţii de spital şi în rezerve. „Noi nu am plătit nimic pentru această rezervă. Soţul e asigurat, aşa că nu a fost nicio problemă de genul acesta”, a spus Florica Chinga, soţia bărbatului.

Conform reprezentanţilor unităţii medicale, cele cinci rezerve sunt mereu ocupate de pacienţi, fiecare dintre ele beneficiind de un antreu, două saloane a câte două sau patru paturi şi grup sanitar comun. Închirierea unei rezerve la Spitalul Judeţean Arad nu include şi alte servicii medicale decât cele care se fac în mod normal pentru afecţiunea respectivă.

70 de euro, rezerva la clinica privată

În acelaşi timp, închiriatul rezervelor clinicilor private din Arad costă între 50 şi 70 de euro pe zi, iar pe lângă condiţiile hoteliere, pacienţii mai beneficiază şi de Internet wireless, duş propriu, aer condiţionat şi frigider. „Chiriaşii” rezervelor mai primesc două mese pe zi, în afara celor trei mese pe care le primesc ceilalţi pacienţi internaţi.

„Bolnavii care plătesc pentru rezerve cu un pat beneficiază de mai multă intimitate“.
Bogdan Totolici, director spital

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite