Arădenii sunt invitaţi să petreacă Revelionul în stil dacic la Măgura Uroiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii sunt invitaţi de Revelion în sanctuarul dacic de la Măgura Uroiului
Arădenii sunt invitaţi de Revelion în sanctuarul dacic de la Măgura Uroiului

Arădenii îşi pot petrece noaptea dintre ani în mijlocul naturii, în jurul focului de tabără şi a torţelor. Mini-vacanţa de Revelion petrecută sub cerul liber şi la minus zece grade îţi oferă poate cea mai mare senzaţie de libertate şi aventură.

Cei care vor să-şi petreacă noaptea dintre ani într-un cadru mai deosebit, o pot face în sactuarul dacic de pe dealul Măgura Uroiului, din localitatea hunedoreană Simeria. Drumeţia de Revelion este organizată de un arădean, pentru cei pasionaţi de drumeţii în natură.

„Cei care doresc să petreacă Revelionul alături de noi trebuie să aducă alimente şi şampanie. De asemenea, se pot aduce artificii, petarde, lemne pentru foc, torţe. Şi echipamentul de iarnă, pentru munţi înalţi este obligatoriu”, a spus Paul Ionescu, organizatorul excursiei de Revelion.

Noaptea sub cerul liber

Plecarea spre Măgura Uroiului este programată astăzi, cu trenul personal P 2048, Arad-Simeria, la ora 17.28, iar sosirea este programată după trei ore şi 45 de minute. „Se va parcurge un traseu de 158 de kilometri, cu trenul, iar întoarcerea este programată pe 1 ianuarie 2011”, a spus organizatorul Revelionului în aer liber.

Odată ajunşi în Simeria, excursioniştii vor fi nevoiţi să o ia la pas spre satul Uroi. De aici e de-ajuns o jumătate de oră să ajungi, sus, pe culme. Este locul din care poţi vedea aproape o jumătate de judeţ, cea situată la Sud de Mureş. Obiectul de studiu pentru mai mulţi studenţi străini, dar şi pentru cei pasionaţi de arheologie, sanctuarul dacic va deveni pentru o noapte locul în care arădenii vor schimba anii.

În caz de vreme favorabilă, cei care vor urca pe vârful Măgura Uroului vor avea privelişte spre munţii Metaliferi, Şureanu, Retezat, Poiana Ruscăi şi oraşele Simeria Veche, Simeria, Hunedoara şi Deva.

Cu cortul pentru noaptea dintre ani

Pentru Revelionul dacic de la Măgura Uroiului, excursioniştii vor avea nevoie în primul rând de un cort de iarnă şi saci de dormit cu puf sau holofibră. Pentru meniul de Revelion, arădenii care vor pleca astăzi către Simeria vor trebui să „contribuie” cu mâncăruri făcute acasă de vreme ce cazarea se va face în natură.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite