O parte dintre locuitori refuză reţeaua de canalizare nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi arădeni preferă să folosească vechea reţea, în timp ce Compania de Apă anunţă că îi va amenda drastic. Locuitorii din cele trei cartiere unde încă se lucrează la introducerea canalizării spun că s-au săturat de necazurile din zona lor.

Locuitorii din Gai, Bujac şi Sânicolau sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să plătească amenzi pentru o reţea de care nu se pot folosi. Reţeaua de canalizare este introdusă doar până la poartă, iar cei care au canalizare proprie nu sunt de acord nici să se racordeze la cea nouă, nici să plătească amenzile pe care astăzi, cei de la Compania de Apă au anunţat că le vor da. Oamenii spun că introducerea canalizării le-a adus numai probleme.

„Cât timp au fost lucrările aveam apa până la mijlocul casei. Nu mai spun de faptul că se zguduia toată casa” , a spus Zâna Părnică. O altă vecină, care a cumpărat casa cu tot cu canalizare proprie, a declarat că nu are nevoie de altă canalizare, din moment ce ea plăteşte pentru cea pe care o are. „Eu o voi folosi tot pe asta în continuare. Am avut oricum mari probleme. S-au făcut lucrări de mântuială. Când au introdus canalizarea nouă, mi-au spart mie ţevile şi căminul. A trebuit să repar totul pe banii mei. Eu dacă am consumat zece metri de apă, atât plătesc şi canalizarea. Am stat trei zile lângă muncitori să-i păzesc să nu îmi mai distrugă canalizarea mea”, a spus Mărioara Dăscăluţ, din Bujac. Oamenii nici nu vor să audă de amenzi sau de alte costuri pe care trebuie să le suporte, deoarece spun că au fost chinuiţi destul cu introducerea noii reţele, care momentan nu le foloseşte la nimic.

Reprezentanţii Companiei de Apă spun că toţi utilizatorii care au contract de furnizare a apei, indiferent dacă au sau nu branşament propriu, au obligaţia de a deversa apele uzate provenite din activităţile specifice fiecărui tip de utilizator numai în reţeaua de canalizare.

Amenzi doar pentru cei racordaţi


„Cei care nu respectă aceste prevederi riscă o amendă cuprinsă între 600 şi 3.000 de lei. Oamenii nu trebuie să intre în panică, deoarece este vorba despre cei care sunt legaţi la reţea. Se dau amenzi din momentul în care vor fi branşaţi”, a spus Bruno Biringer, purtător de cuvânt al Companiei de Apă Arad.

Funcţională din toamnă

Reprezentanţii primăriei spun că, până în toamnă, reţeaua de canalizare va fi funcţională şi că de atunci, fiecare trebuie să se branşeze individual. Autorităţile mai spun că reţelele proprii  nu vor mai putea fi folosite, deoarece  nu sunt autorizate, iar în momentul în care vine maşina să le golească, produc un miros insuportabil. Cei care nu se conformează sunt ameninţaţi cu amenzi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite