Febra reducerilor impuse a cuprins administraţiile locale din tot județul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale şi judeţene fac calcule peste calcule pentru a putea ajunge la reducerile impuse de recesiune. Se taie din cheltuieli, dar şi din personalul angajat în instituţiile proprii sau în cele subordonate, astfel încât să se facă economii.

Sute de bugetari arădeni trăiesc în aceste zile cu spaima în suflet. Administraţiile locale din întreg judeţul, dar şi cele judeţene, sunt în plină febră a reducerilor de cheltuieli dictate de criză. Se fac socoteli, se taie din consumabile, din cheltuielile de întreţinere, dar şi din personal.

Comisii de evaluare

În vreme ce la Primăria Arad reducerile de personal nu sunt încă bătute în cuie, la Consiliul Judeţean Arad şi la instituţiile subordonate s-a stabilit numărul de posturi ce vor fi desfiinţate în viitoarea perioadă.

„Comisia va analiza modul în care se vor face reducerile şi posturile ce vor fi desfiinţate. Am solicitat două variante de lucru, una care să cuprindă şi instituţiile de cultură aflate în subordine şi o alta care să le excludă pe acestea, dat fiindcă ar putea să iasă din subordinea noastră”, a explicat Gheorghe Falcă.
La Consiliul Judeţean (CJ) şi la instituţiile subordonate, lista posturilor desfiinţate este deja publică, urmând ca la finele săptămânii să fie aprobată de către consilieri.

„Se desfiinţează în principal posturile vacante, dar şi posturi ocupate de la mai multe instituţii din subordine, cum ar fi biblioteca judeţeană, Centrul Cultural Judeţean, respectiv Şcoala de Artă, direcţia de pază sau Complexul Muzeal Arad”, a declarat Flavia Haţegan, purtător de cuvânt al CJ Arad.
La primăria Lipova, de exemplu, vor rămâne 99 de angajaţi. „Va trebui să disponibilizez circa 45 de angajaţi ca să ne încadrăm în normativ”, a declarat primarul localităţii, Marius Jurcă.

Sute de angajaţi fără locuri de muncă
Din calculele făcute până acum de către Consiliul Judeţean Arad, doar din instituţiile subordonate acestuia vor pleca peste 100 de angajaţi. Centrul Cultural Judeţean îşi reduce organigrama la jumătate, desfiinţând chiar şi Rapsozii Zărandului, în vreme ce de la Direcţia de Pază, din 140 de angajaţi vor mai rămâne doar 89.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite