Rablele arădenilor şi-au căutat noi proprietari. Fostele glorii ale şoselelor au ajuns piese de schimb pentru noile maşini.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Covaci, alături de „bijuteria” cumpărată cu 1.500 de lei
Claudiu Covaci, alături de „bijuteria” cumpărată cu 1.500 de lei

Ediţiile limitate au făcut furori printre doritorii de piese sau colecţionari. Concurenţa a fost mare pentru cele 37 de rable adunate de pe străzi, iar mai bine de o sută de arădeni s-au „bătut” în oferte, la licitaţie.

Întâlnirea de astăzi dintre colecţionarii de rable a stârnit bucurii pe deoparte şi resemnări pe de cealaltă. În vreme ce unora buzunarele nu le-au permis să oferteze mai mult decât şi-au propus, alţii au rămas cu buza umflată deoarece nu au avut competitor. Cea mai „luxoasă” rablă prezentă la licitaţie, un BMW seria 730, şi-a găsit proprietar în schimbul a 1.500 de lei. „Am cumpărat-o strict pentru piese. Aşa ies mult mai ieftin decât dacă aş fi apelat la un schroth”, a spus Claudiu Covaci, proaspătul proprietar al şeptarului. Contraofertanţii săi sperau însă să o poată pună pe picioare.

Trei oferte pe o maşină


Chiar dacă numărul rablelor scoase la licitaţie a fost mult mai mic faţă de licitaţiile trecute, concurenţa a fost mare: trei ofertanţi pe maşină. „Până acum, în urma licitaţilor au fost vândute peste o sută de maşini abandonate. E posibil ca, la sfârşitul acestei luni, alte 70-80 de maşini să fie scoase din nou la vânzare”, a declarat în această dimineaţă Flavius Stăniş, şeful depozitului de maşini abandonate.

Municipalitatea arădeană a scos la licitaţie şi două foste ambulanţe. „Cele două au fost autospeciale de salvare. Au fost scoase la vânzare tocmai pentru că nu mai pot fi folosite în acest scop”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. Una dintre ambulanţe a fost şi cea mai scumpă maşină scoasă la licitaţie, preţul de pornire fiind de 2.800 lei pentru Mercedesul 124T.

20 de maşini vândute din 37

ll Deşi licitaţia de dimineaţă a avut un succes răsunător, doar 20 de rable şi-au găsit stăpân printre ofertanţi. Cei mai mulţi dintre arădenii prezenţi la licitaţia organizată de primărie au considerat o achiziţie bună cumpărarea unei rable. Unii şi-au dat seama ce cumpără abia după ce au achitat preţul. „Am dat pe maşină 130 de lei. Pe vreme de criză cine îşi poate lua maşină nouă? Am cumpărat-o pentru piese pentru că mai am acasă încă trei. Dacia este maşina românului şi cred că mai pot să circul cu ea”, a spus Petru Lazăr, ofertant. Cel mai mic preţ de vânzare a unei rable a fost de 130 lei, iar cel mai mare, 2.500 de lei.


În această dimineaţă am cumpărat la licitaţie pentru fiul meu caroseria unei Dacii.

Petru Lazăr, 61 de ani, pensionar


Posibil, la sfârşitul acestei luni, alte 70-80 de maşini să fie scoase din nou la vânzare.

Flavius Stăniş, şef depozit

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite