Profesoara bătăuşă se poate întoarce la şcoală dar colegii de catedră nu o mai vor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nuţica Crăciun a câştigat procesul, în primă instanţă, cu cei care au dat-o afară. Conducerea şcolii a depus recurs la decizia Tribunalului Arad, prin care profesoara Nuţica Crăciun trebuie reîncadrată în muncă.

Scandalul în care profesoara Nuţica Crăciun a fost implicată în urmă cu un an este departe de a se fi încheiat. După ce în luna martie a anului trecut conducerea Şcolii Generale „Ştefan Cicio Pop” i-a desfăcut profesoarei bătăuşe contractul de muncă, Tribunalul Arad a anulat decizia şcolii.

„La începutul lui martie 2009 am luat decizia de desfacere a contractului de muncă. Decizia a fost luată de către Consiliul Profesoral, la propunerea comisiei de disciplină. Comisia a anchetat incidentele în care a fost implicată. Decizia a fost semnată şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, conform procedurilor”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Arad, Camelia Pâslaru, director al Şcolii Generale Numărul 2 „Ştefan Cicio Pop”.

image

Directoarea şcolii, Camelia Pâslaru, nu o mai vrea pe
profesoară la şcoală şi a contestat decizia judecătorilor

Sentinţă avantajoasă
După aproape nouă luni în care a fost suspendată, Nuţica Crăciun a primit acordul de a se întoarce la catedră. Instanţa arădeană a anulat sancţiunile luate de comisia locală care a analizat acuzele de agresare a unei eleve şi care a fost avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi le-a transformat într-un avertisment. „Pentru binele copiilor am făcut recurs la Curtea de Apel din Timişoara prin care am solicitat suspendarea deciziei instanţei arădene până la judecarea recursului”, a spus Gheorghe Răducanu, profesor limba rromani la Şcoala Generală „Ştefan Cicio Pop”.
Până la închiderea ediţiei, profesoara nu a putut fi contactată.

Două şcoli, două dosare
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad a declarat că profesoara nu este la prima abatere de acest gen. „În 2009, profesoara Nuţica Crăciun a avut un comportament similar la Liceul Vasile Goldiş, unde de altfel i s-a desfăcut contractul de muncă pe cale judecătorească”, a declarat Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct. După ce instanţa arădeană şi mai apoi cea timişoareană a dat o decizie în favoarea şcolii, considerând legală desfacerea contractului de muncă, Nuţica a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite