Produsele tradiţionale arădene expuse pentru prima oară la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce brandurile arădene au făcut furori la târgurile de produse tradiţionale din Franţa, Ungaria sau Belgia, a venit rândul nemţilor să se înfrupte din deja cunoscuta pită de Pecica, salamul de Nădlac, caşul de Arad sau din plăcinta întinsă de la Turnu.

Pentru prima dată, judeţul nostru participă la „Săptămâna Verde“ de la Berlin–Germania, la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură, manifestare care-şi va închide porţile la sfârşitul acestei luni. În aceste zile, în capitala nemţilor, producătorii tradiţionali români, membri ai asociaţiei „Arădeanca“ îşi expun brandurile oraşului de pe Mureş.

„Privilegiul de a reprezenta ţara la un festival important de peste hotare a fost acordat de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Expoziţia este considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol de pe continent şi adună anual sute de producători din toată Europa”, a spus Marinela Petran, şefa Asociaţiei „Arădenca”, asociaţie constituită cu un an în urmă. Delegaţia arădeană prezentă până pe 30 ianuarie la Berlin este formată dintr-un ansamblu de muzică populară alături de producătorii tradiţionali din judeţ.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite