Primăria face afaceri cu maşinile abandonate, scoase la licitație după 90 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depozitul din Micălaca, sufocat de rable
Depozitul din Micălaca, sufocat de rable

Consiliul local ar putea reduce perioada de stocare a vehiculelor ridicate, pe care după 90 de zile o să le scoată la licitaţie. Depozitul din cartierul Micălaca este ocupat aproape în întregime, iar, conform actualelor legi locale, maşinile ar trebui să fie păstrate un an.

Pentru a evita aglomerarea depozitului în care municipalitatea strânge lunar zeci de rable de pe străzi, aleşii locali vor să reducă perioada de depozitare a vehiculelor ridicate de pe domeniul public de la un an, la 90 de zile.

„Perioada maximă de depozitare va fi de 90 de zile. În situaţia în care proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului sau remorcii nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, vehiculul trece de drept în proprietatea privată a municipiului Arad, liber de orice sarcini”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Deşi licitaţiile rablelor au loc periodic, depozitul continuă să fie plin de maşini abandonate. „Până acum, în urma licitaţilor au fost vândute peste o sută de maşini abandonate. Posibil, în luna noiembrie, alte 70-80 de maşini să fie scoase din nou la vânzare”, a declarat Flavius Stăniş, şeful depozitului de maşini abandonate.

Motivul acestei schimbări, care va duce la pierderea dreptului de proprietate asupra maşinilor neridicate în trei luni, pare să nu-i afecteze pe actualii proprietari ai rablelor.

„Nu are nici o relevanţă faptul că se schimbă termenul. Ca să duc maşina la casat, trebuie să plătesc. Ca să o ridic după ce a fost confiscată, trebuie să plătesc. De mai bine de patru luni, maşina stă nemişcată în faţa blocului pentru că nu o mai pot folosi”, a spus Claudiu Covaci, proprietar de rablă.

Succes la ultima licitaţie


Deşi licitaţia de la începutul acestei luni a avut un succes răsunător, doar 20 de rable şi-au găsit stăpân printre ofertanţi. Cei mai mulţi au considerat o achiziţie bună cumpărarea unei rable. Unii şi-au dat seama ce cumpără, abia după ce au achitat preţul.

„La ultima licitaţie, am dat pe maşină 130 de lei. Pe vreme de criză cine îşi poate lua maşină nouă? Am cumpărat-o pentru piese pentru că mai am acasă încă trei. Dacia este maşina românului şi cred că mai pot să circul cu ea”, a spus Petru Lazăr, proprietar de rablă. Cel mai mic preţ de vânzare a unei rable la ultima licitaţie organizată de primărie a fost de 130 lei, iar cel mai mare de 2.500 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite