Peste 70 de preoţi din Arad vor încerca să combată abandonul școlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii au ascultat cu atenţie cele spuse de către Arhiepiscopul Aradului
Preoţii au ascultat cu atenţie cele spuse de către Arhiepiscopul Aradului

Peste 70 de preoţi din judeţul Arad vor întinde o mână de ajutor eleviilor care vor să abandoneze şcoala. Primul pas a fost ca toţi preoţii să fie informaţi despre acţiunea care va demara şi despre câţi elevi trebuie să aibă în grijă.

Preoţii din judeţul Arad au luat locul eleviilor în bănci pentru a participa la prima sesiune de informare din cadrul proiectului „Alege Şcoala!“. Este vorba despre 75 de preoţi care vor încerca să ajute elevii din parohiile lor, aflaţi în situaţii materiale prea precare pentru a se ţine de şcoală. „Fiecare preot se va ocupa de nouă elevi care au intenţia să abandoneze şcoala”, a spus părintele Vasile Pop, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului. Preoţi arădeni vor fi implicaţi în acest proiect pe o perioadă de 36 de luni.

Excursii pentru fruntaşi
Proiectul are ca scop principal prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, dar şi prevenirea delicvenţei juvenile, prin dezvoltarea unor soluţii alternative. „Copiii care vor avea rezultate bune la învăţăţură vor fi duşi în tabere de creaţie sau în excursie. Pentru că ţinţa sunt elevii cu probleme materiale deficitare, li se vor asigura şi rechizitele”, a spus Miron Erdei, expert formator.

Aproape de elevi
Preoţii vor ajuta copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, le-a vorbit preoţilor prezenţi în sală despre cât de important este să fie aproape de elevi. „Nu trebuie ca preoţii să stea deoparte când aud despre vreun caz din parohia lor. Tinerii au tot felul de tendinţe, care, din păcate duc la abandonul şcolar. Drogurile pot fi un exemplu. Le vom întinde o mână de ajutor celor ce au nevoie”, a declarat Timotei Seviciu.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite