Ancuţa Baidoc pregătită să devină campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a apucat de sport cu puţin timp în urmă, iar acum îşi doreşte să devină cea mai bună karatistă din clubul din care face parte.

PROFIL
Născută: 30.08.2000, Arad
Studii: Elevă la Şcoala Generală Vladimirescu
Hobby: Lectura şi călătoriile

Chiar dacă e o domnişoară şi nu a visat nicio clipă că va ajunge într-un club de karate, Ancuţa a reuşit în trei luni de zile să demonstreze tuturor că este talentată la acest sport. Îşi doreşte să devină una dintre cele mai bune sportive din filiala clubului de Arte Marţiale din Vladimirescu. Ca orice copil de vârsta ei, Ancuţa se concetrează foarte mult asupra şcolii, iar în timpul liber practică sport de performanţă.
„M-am apucat de trei luni de acest sport. Nu am fost foarte sigură ce vreau mai exact la început, însă treptat mi-am dat seama că acest sport se regăseşte pe lista pasiunilor mele. Tratez cu foarte multă seriozitate şcoala şi îmi place să citesc, pentru că ştiu că fără studii în viaţă, nu prea pot realiza foarte multe. Când sunt liberă, însă, merg la antrenamente şi învăţ tot timpul scheme noi la karate”, a explicat Ancuţa Baidoc. Tânăra nu a apucat încă să câştige medalii, căci nu a avut ocazia să participe la multe concursuri, având în vedere că e nouă în domeniu.

Vânează centura neagră
„Îmi doresc şi lupt să realizez cât mai multe în acest sport, ca peste câţiva ani să mă mândresc cu o colecţie de invidiat de medalii şi diplome. Deocamdată am doar centura albă, dar sunt convinsă că o să o cuceresc pe cea neagră, în viitor”, a continuat sportiva.

Îşi doreşte performanţă
Tânăra se înţelege foarte bine cu colegii cu care merge la antrenamente, dar şi cu antrenoarea ei, care de altfel are numai vorbe de laudă la adresa micuţei. „Avem o antrenoare tânără şi frumoasă care spune despre mine că sunt şi printre cele mai ascultătoare sportive ale ei. Îmi place să fiu ascultătoare şi să fac absolut orice îmi cere. Ador să merg la sala de antrenament şi să învâţ cât mai multe lovituri noi”, a punctat Ancuţa.
În prezent, micuţa deţine centura albă, pe care a cucerit-o cu mult efort. Tânăra spune însă că şi-ar dori foarte mult să devină profesionistă, să ajungă la centura neagră şi, de ce nu, să fie chiar ea o antrenoare pentru viitorii campioni. „Mi-ar plăcea să-i calc pe urme antrenoarei mele. Ea are răbdare cu noi şi se ocupă mult de noi, mai ales atunci când plecăm la concursuri. Cred că prin multă muncă o să reuşesc să devin cea mai bună şi să câştig cât mai multe medalii”, a conchis Ancuţa Baidoc.

}ntrebări şi răspunsuri

De ce karate şi nu alt sport?
Pentru că e ceva mai deosebit şi mulţi privesc acest sport ca fiind unul pentru băieţi. Nu e deloc adevărat. La karate am şansa să avansez în mod rapid dacă sunt talentată. Îmi place că prin acest sport îmi dezvolt calităţile fizice, sunt mereu în formă, sănătoasă şi intru în contact cu oamenii.

Ce planuri de viitor ai legate de sport?
Să particip la cât mai multe concursuri, să câştig atât de multe diplome şi medalii încât să nu mai am loc să le aşez în camera mea, iar când o să am centura neagră mi-aş dori să devin eu o antrenoare.

Ce-i place
Ancuţa Baidoc a mărturisit că îi place să citească, să se uite la televizor, să meargă la antrenamente şi să participe la concursuri de karate. „Îmi place şi la şcoală foarte mult, fiecare materie, în special româna”, a explicat micuţa sportivă.

Ce nu-i place
Karatista a spus că nu-i plac oamenii răi, care nu cred în Dumnezeu şi cu care nu poate comunica pentru că sunt mult prea invidioşi. „Nu îmi place să văd că cineva îi vrea răul altcuiva. Nu îmi plac nici oamenii care nu iubesc animalele”, a concluzionat Ancuţa Baidoc.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite