Şapte agenţi din cei 11 poliţişti şpăgari de la rutieră au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă şapte poliţişti au fost trimişi în judecată, ceilalţi patru au fost scoşi de sub urmărire penală
Dacă şapte poliţişti au fost trimişi în judecată, ceilalţi patru au fost scoşi de sub urmărire penală

Şapte agenţi din cei 11 arestaţi în luna octombrie pentru luare de mită vor răspunde în faţa legii, deşi în tot acest interval şi-au exercitat meseria. O parte din agenţii de poliţie se află încă la dispoziţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad şi efectuează doar patrule.

După o noapte de arest preventiv şi alte câteva luni de cercetări, poliţiştii rutieri Dănuţ Bota, Lucian Gligor şi Toader Ivaşcu, din Arad, Gelu Jucu şi Nicolae Mona din Lipova, dar şi Gianina Hele, angajata a CNADNR, au fost trimişi în judecată de procurorii arădeni pentru luare de mită. Deşi imediat după ce poliţiştii au fost ridicaţi de către cei de la DGA şi au fost propuşi pentru arestare preventivă, instanţa i-a lăsat în libertate.

În prezent, aceştia se află la dispoziţia conducerii Poliţiei Arad şi îşi desfăşoară activitatea, fiind pe patrulă şi fără a avea dreptul de a întocmi acte procedurale sau dosare penale. „Conducerea Poliţiei Arad aşteaptă decizia magistraţilor pentru a lua măsurile care se impun împotriva celor învinuiţi”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad. Pentru fapta de care sunt cercetaţi poliţiştii riscă între trei şi 15 ani de închisoare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite