Alex Miclăuş, poliţistul comunitar campion la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică shotokan de aproape cinci ani de zile, iar în ciuda faptului că anumite probleme de sănătate i-au stat în calea succesului, Alex nu s-a lăsat bătut şi a devenit multiplu campion naţional.

PROFIL
Născut: 10.11.988 Timişoara
Studii: Student la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad
Familie: Necăsătorit
Pasiuni: Sporturile extreme

Alex este un tânăr care se dedică cu succes jobului de zi cu zi şi pasiunii care l-a ajutat să devină un adevărat învingător. S-a apucat de karate în urmă cu aproape cinci ani de zile.

Nu s-a gândit nicio clipă că într-un timp record va deveni multiplu campion naţional şi va câştiga nenumărate diplome şi medalii. „Am ales acest sport pentru că şi fratele meu îl practică. Ne-am hotărât împreună să ne înscriem la un club, iar după doar un an de antrenamente s-au şi văzut primele rezultate”, povesteşte Alex Miclăuş.

Zeci de medalii câştigate

În urmă cu exact trei ani, Alex s-a îmbolnăvit grav. Boala l-a ţinut departe de sala de karate aproape un an. Nu s-a descurajat, iar imediat după ce şi-a revenit s-a reîntors la antrenamente. „Ador artele marţiale, lucru dovedit prin cele 70 de diplome câştigate. Am participat la nenumărate competiţii, de unde de fiecare dată am plecat cu fruntea sus”, spune tânărul poliţist.

Vicecampion mondial şi multiplu campion naţional, Alex ştie că atunci când este la serviciu trebuie să lase la o parte duritatea pe care o exteriorizează la concursurile de karate. În viaţa de zi cu zi, tânărul este poliţist comunitar la serviciul de ordine publică. Alex mărturiseşte că îi place să-şi facă meseria ca la carte, de aceea a şi ales această profesie.

„Mă dedic în totalitate job-ului şi consider că mă caracterizează sută la sută. Îmi place să intru în contact cu oamenii, să le dau sfaturi, să-i ajut când e nevoie, iar toate acestea le pot pune cu succes în practică în timpul orelor de serviciu”, explică Alex Miclăuş.

Protectorul colegilor


Când vine vorba de planurile lui de viitor, tânărul zâmbeşte cu entuziasm şi recunoşte că nu şi-ar dori să renunţe nici la karate, dar nici la meseria de poliţist.

„Dacă am reuşit până acum, sunt convins că o să pot şi în viitor. Karate fac strict din plăcere, de aceea poate am şi reuşit să aduc performanţă”, punctează poliţistul. Colegii de lucru ai lui Alex sunt foarte mândri că au aşa un om lângă ei. Pe de-o parte pentru că nu se tem cu el când sunt plecaţi noaptea pe teren, iar pe de altă parte pentru că are un suflet nobil şi darnic.

„Mă înţeleg de minune cu toţi colegii şi îmi place să ajut pe oricine îmi cere acest lucru. Sunt convins că într-o altă lume vom fi răsplătiţi cum se cuvine pentru faptele bune de acum”, încheie Alex.

Întrebări şi răspunsuri
De ce ai ales să te faci poliţist comunitar?
Când s-a deschis această secţie la Arad, mi-am zis peste noapte că trebuie să încerc, e un domeniu nou care mă ajută să comunic în permanenţă cu oamenii.

Ţi-ar place să devii antrenor de karate?
Cred că da, antrenor pentru juniori. Îmi plac copiii la nebunie şi cred că aş avea toată răbdarea din lume să lucrez cu ei.

Ce-i place
Alex spune că îi plac sporturile extreme pe care le şi practică ori de câte ori are ocazia. „Îmi place să mă joc airsoft, un joc care constă în lupte cu arme electrice. Nu e dureros dar se poate cataloga uşor ca fiind un sport extrem”, explică tânărul poliţist.

Ce nu-i place
“Detest minciuna şi să fiu înşelat”, spune categoric Alex. Poliţistul recunoaşte că printre lucrurile care îl nemulţumesc în viaţă se numără şi răutatea unor persoane şi faptul că sunt mulţi oameni care nu iubesc animalele.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite