Reabilitarea Podului Traian încurcă vieţile locuitorilor din Aradul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul spre cartierul Aradul Nou va fi cu aproape doi kilometri mai lung pentru localnici, în următoarele nouă luni. Cel mai vechi pod din oraş intră în reparaţii din această lună. În paralel cu lucrările la acesta, va fi ridicat un al doilea pod.

Podul provizoriu va fi transformat într-unul permanent. „S-au purtat discuţii la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să primim aprobarea pentru schimbarea soluţiei de proiectare, astfel ca noul pod să aibă regim permanent”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.
Noul pod urmează să fie construit adiacent Podului Traian, astfel ca la încheierea lucrărilor de restaurare a vechiului pod, s-ar realiza dublarea capacităţii de trafic în zonă.
Şoferii, dar şi cei care fac zilnic drumul Aradul Nou - Centru, vor avea parte de nouă luni de coşmar. Taximetriştii, care şi aşa pierd clienţi pe seama crizei se vor vedea nevoiţi să evite zona cu pricina, mai ales că au de ocolit circa doi kilometri.
„A mai fost închis într-un an şi a fost haos total. Ca să nu mai vorbim de faptul că în prezent stăm foarte prost cu vânzările. Va trebui să renunţăm la o bună parte din comenzi, pentru că e prea mare distanţa şi intrăm pe minus”, a spus Sergiu Semerean, de 48 de ani, taximetrist.
Cât priveşte modul în care se va circula, au fost făcute mai multe simulări cu poliţiştii comunitari în zona podului Decebal şi pe Dragalina, pentru a vedea cum se va face faţă circulaţiei rutiere în creştere în aceste zone.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite