Cel mai vechi pod din Arad se închide, deocamdată doar pentru pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul Traian este şubred de mai mulţi ani, iar administraţia locală a găsit fondurile necesare pentru consolidarea lui. Mureşul va fi traversat pe rute ocolitoare, dar şi pe un pod care va fi improvizat în aceeaşi zonă.

Dacă după Revoluţie la Primăria Arad a sosit o adresă de la Viena, care spunea că podul Traian se apropie de vârsta de 100 de ani şi a ieşit din perioada de garanţie, în prezent municipalitatea arădeană are un alt proiect pentru reabilitarea acestuia. Podul peste Mureş reprezintă un pericol şi pentru pietoni, dar şi pentru autoturisme, motiv pentru care în ultimii ani a fost închis de mai multe ori pentru reparaţii.

„Este singurul obiectiv din cadrul proiectului de modernizare a centrului istoric vechi, la care nu s-au început reparaţiile. Momentan se restricţionează parţial accesul pietonilor pe pod. Şoferii vor avea cel mai mult de suferit odată cu începerea modernizărilor şi asta pentru că vor fi nevoiţi să ocolească zona”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Restricţie pentru un an

Primăria are fonduri ca din această vară să înceapă lucrările: va închide podul Traian timp de 12 luni şi va ridica şi un alt pod permanent lângă.   Singura legătură directă între Aradul Nou şi centrul oraşului va da din nou peste cap traficul din zonă, iar şoferii vor fi nevoiţi să ocolească pe un traseu de câţiva kilometri.

„În 2007 a fost la fel. În 2008 iar l-au închis. Acum văd că au de gând să-l închidă pentru încă un an. În schimb, nu au făcut nimic la el. Mai rău este de noi, care vom ocoli tot cartierul pentru a ajunge în centru”, a spus Eric Pap, un arădean din cartierul Aradul Nou. 
Cât priveşte noul pod pe care care va fi ridicat, acesta va fi situat la doi-trei metri de podul Traian. La final, ambele poduri vor folosi circulaţiei rutiere, pietonale şi a tramvaielor.

50 de milioane de lei în Centrul Vechi

Proiectul de reabilitatea a centrului vechi, în valoare totală de peste 50 de milioane de lei, este finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene nerambursabile şi este cel mai mare proiect cu fonduri structurale derulat în cadrul Regiunii V Vest.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite