Licitaţia pentru parcările din municipiu a început cu scandal printre şoferii arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din cartierul Vlaicu refuză să dea bani pentru locurile de parcare. Reprezentanţii primăriei susţin că locatarii puşi în situaţia de a licita trebuie să întocmească, începând de astăzi, mai multe acte.

Revoltă mare printre locatarii străzilor Predeal şi Fluturilor din oraş, unde primăria a început de astăzi procedura de licitare a locurilor de parcare. Arădenii din zonă, care îşi doresc un loc de parcare, pot licita pentru el, nu înainte însă de a depune la sediul primăriei o serie de documente. Majoritatea persoanelor puse în această situaţie spun că îşi doresc un loc de parcare numai al lor, însă nu sunt de acord să plătească pentru el.

„Locuiesc pe strada Predeal de mai bine de 10 ani şi vreau să vă spun că aici, cândva, a fost amenajat un frumos spaţiu verde, loc de joacă pentru copii. O să merg la licitaţie, însă nu sunt de acord să dau nişte bani, în condiţiile în care plătesc anual taxe şi impozite astronomice”
, e de părere Mihai Mihnea, din Arad.

Nemulţumiţi de decizie

Cele 150 de locuri de parcare amenajate pe cele două străzi vor fi atribuite locatarilor până cel târziu la sfârşitul lunii mai. „De astăzi am început prima etapă din procedura de atribuire a locurilor de parcare. Locatarii trebuie să depună la primărie mai multe acte, documente de care au fost deja înştiinţaţi prin reprezentanţii asociaţiilor de locatari”, a declarat în această dimineaţă Corina Drăghici, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Arad. În cadrul licitaţiilor, locatarii care nu dispun de bani suficienţi pentru a cumpăra locul de parcare dorit, pot încheia cu primăria un contract de închiriere pe o anumită perioadă de timp.

„Bineînţeles că o să merg la licitaţie, însă nu mi se pare corectă decizia edililor. Va ieşi scandal mare până la urmă. Cei care vin în vizită pe strada Predeal, iar toate locurile de parcare vor fi ocupate, unde îşi vor lăsa maşina? E cumplit, numai la noi se poate întâmpla aşa ceva”
, spune o altă locatară, Matilda Varga.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite