Lumea marionetelor, deschisă pentru copiii îndrăgostiți de păpuși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aradul va fi timp de două săptămâni capitala păpuşilor sub semnul animaţiei şi al veseliei. Anul acesta, Festivalul Internaţional de Arta Animaţiei „Euromarionete“ adună 12 trupe din România, Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Franţa.

Începută cu surle şi trâmbiţe pe străzile din oraş, cea de-a XI-a ediţie a festivalului a debutat ieri cu o paradă inedită a păpuşilor ce vor fi prezente în cadrul celor două săptămâni de spectacole. Selecţia spectacolelor a fost realizată de Alina Pădurean, Gheorghe Mureşan şi Monica Zârna.

„Pentru ediţia din acest an a Festivalului de Euromarionete, pregătirile s-au făcut pe Internet. Toate trupele de peste graniţă prezente la festival au răspuns unei invitaţii lansate de colectivul de organizatori”, a declarat regizorul Radu Dinulescu, directorul Teatrului de Marionete Arad. Spectacolele vor fi puse în scenă de douăsprezece trupe din şase ţări şi zeci de păpuşari implicaţi care vor aduce mai aproape de arădeni lumea poveştilor.

Debut cu „Regele Cerb”

Mica sală a marionetelor arădene a fost plină de copiii dornici să vadă primul spectacol al festivalului din acest an, povestea „Regelui Cerb”, transpusă scenic cu o delicateţe extraordinară de regizorul Cristian Pepino, o adevărată bijuterie ce poartă semnătura scenografei Cristina Pepino.

Un spectacol complet cu o montare de zile mari, „Regele Cerb” a stârnit interesul non-iniţiaţilor într-ale marionetelor care au primit cu braţele deschise festivalul. „Nici nu îmi mai aduc aminte când am fost ultima oară la un spectacol de marionete. Aveam impresia că Aradul stă prost la acest capitol, dar după câte se pare m-am înşelat. Aşteptăm cu mare nerăbdare următoarele spectacole să vedem şi noi diferenţe între ce avem aici şi ce este dincolo”, a spus Marian Costaş, un spectator de 48 de ani.

Mobilizare pentru festival

Pentru reuşita festivalului din acest an, organizatorii au făcut tot posibilul să nu lase la o parte cele mai mici detalii. „S-au făcut contracte, s-au făcut schimburi de materiale, s-au vizionat DVD-uri şi site-uri web, tocmai pentru a oferi arădenilor şi nu numai spectacole de calitate”, a declarat Radu Dinulescu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite