Aradul sub asediul şahiştilor de top timp de o săptămână, la Arad Open 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Open-ul de şah Arad 2010 a început în forţă în această dimineaţă, reunind 122 de participanţi din nouă ţări. Cea mai exotică participare la acest turneu este a unui brazilian de origine armeană care a sosit la Arad de la un turneu din Olanda.

Pasionaţi de şah din toate colţurile lumii şi-au dat întâlnire în aceste zile la Arad pentru a participa la Arad Open 2010, cea mai importantă competiţie de profil din vestul României. Nici măcar criza financiară nu a pus beţe în roate organizatorilor, iubitorii sportului minţii dovedind că pasiunea bate orice neajuns.

„Este o mare surpriză pentru noi numărul mare de participanţi din străinătate. Ne gândeam că în acest an problemele financiare de peste tot ne vor încurca socotelile, dar iată că mai bine de 15% din participanţii înscrişi sunt din străinătate”, a declarat în această dimineaţă pentru Adevărul de Seară ediţie de Arad, Alin Câmpeanu, preşedintele clubului arădean Vados, organizator al turneului.

Turneu multicultural


La competiţia care a avut deschiderea oficială în această dimineaţă, după ce ieri au fost primiţi invitaţii, participă concurenţi de toate vârstele din nouă ţări: România, Ungaria,Ucraina, Estonia, Germania,Austria, Italia, Republica Moldova şi chiar Brazilia. Krikor Sevag Mekhitarian este un brazilian de origine armeană care a venit la open-ul arădean de la  o altă competiţie de profil ce s-a desfăşurat la Amsterdam în Olanda. „Am sosit ieri în Arad şi este pentru prima dată când vin în acest oraş. Am participat zilele trecute la Campionatul Olandei şi astfel, fiind relativ aproape dacă ne raportăm la continente, am profitat şi am venit şi la acest turneu” , a declarat şahistul.



Fără limită de vârstă

În ceea ce priveşte vârsta participanţilor s-a dovedit că şahul nu ţine cont de astfel de amănunte. Cei mai vârstnici doi participanţi, Muller Willhelm (foto jos) din Satu Mare şi Uţă Apolon Ilarion din judeţul Timiş, au ajuns la venerabila vârstă de 75 de ani, ceea ce nu-i împiedică să se bucure în continuare de astfel de competiţii. La polul opus, cel mai tânăr participant are doar şapte ani, este din Arad şi se numeşte David Bogdan.

image
image
Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite