Ei sunt cei mai buni olimpici la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii arădeni spun că problemele şi exerciţiile de la olimpiadă au fost mult mai grele decât s-ar fi aşteptat ei. Au concurat cu alţi 200 de adolescenţi. Cei trei băieţi învaţă la Colegiul Naţional “Moise Nicoară” şi au reuşit să se clasifice printre cei mai buni matematicieni din ţară, la ultima olimpiadă.

În acest sfârşit de săptămână, Aradul a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Matematică, la care au participat peste 200 de elevi din toate colţurile ţării. Oraşul nostru a fost reprezentat de opt elevi. Trei au reuşit să ia medalii sau menţiuni de merit. Este vorba despre Andrei Maria şi Ştefan Sturz, ambii elevi în clasa a V-a şi Florin Ruja, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Mosie Nicoară”.

„Ne-a pregătit doamna Octavia Potoceanu, iar fără ajutorul şi încurajările ei nu cred că am fi reuşit. Pentru mine e prima oară când particip la o olimpiadă naţională”, a spus în această dimineaţă Andrei Maria, cel mai bine clasat dintre arădeni, cu 20 de puncte. Colegul său, Ştefan Sturz spune că s-a pregătit ore întregi pentru concurs şi că a sperat să scoată un rezultat bun. La rândul său, Florin Ruja a recunoscut că subiectele de clasa a VI-a au fost extrem de grele. “Am avut patru probleme foarte grele, dar cred că ne-am descurcat cu toţii foarte bine”, a adăugat Florin Ruja.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite