Muzeul închide televizorul în oraş pentru toți arădenii depedenți de telecomenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei de la Liceul „Moise Nicoară“ au stabilit ce cuprinde vitrina cu poveşti
Cei de la Liceul „Moise Nicoară“ au stabilit ce cuprinde vitrina cu poveşti

Toate familiile din Arad sunt invitate să renunţe la telecomandă. Complexul Muzeal are o ofertă de nerefuzat în aceste zile atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi, prin deschiderea expoziţiilor.

Arădenii pot renunţa astăzi şi mâine la statul acasă în faţa televizorului pentru a vizita Complexul Muzeal Arad, care propune o gamă bogată de activităţi. Special s-au deschis mai multe expoziţii pentru ca vizitatorii să fie ocupaţi timp de câteva ore. Vestea bună este că intrarea este gratuită. Manifestarea face parte din proiectul „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV“.

Astfel, astăzi şi mâine, oferta culturală a Complexului Muzeal cuprinde filme misto documentare pe teme de arheologie, istorie locală şi etnografie. Cei mici mai pot urmări desene animate şi jocuri pentru preşcolari la secţia Ştiinţele Naturii şi o expoziţie - eveniment „Centenarul Nicolae Chirilovici”, deschisă la Muzeul de Artă Arad.

„Îi aşteptăm pe toţi arădenii să ne treacă pragul în aceste zile, deoarece avem alternative la uitatul ore întregi la televizor. Astăzi muzeul este deschis până seara, atâta timp cât vom avea vizitatori, iar mâine va fi deschis între orele 9.00 la 17.00”, a spus Adelina Stoenescu, purtător de cuvânt al Complexului Muzeal Arad.

Sute de copii în vizită

Până acum, la expoziţiile Complexului Muzeal au venit copii din 40 de grădiniţe şi şcoli din judeţul Arad. Copiii au descoperit tainele arheologiei şi naturii, au participat la concursuri şi activităţi de tip „cu mâinile pe obiecte”, iar liceenii au fost invitaţi la activităţi pe teme de istorie contemporană, etnografie şi restaurare lemn şi pictură. „Stăteam ore întregi în faţa televizorului şi calculatorului, iar astăzi mama, care este profesoară, mi-a spus că îmi voi petrece patru ore la muzeu”, spune Adi Gâb, de 12 ani. Luni, muzeul este închis, iar marţi se intră gratuit.

Ore întregi în faţa televizorului

Campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, organizată de Asociaţia „Zibo Help” din Satu Mare în parteneriat cu instituţii de cultură din toate judeţele ţării, are drept scop atenţionarea părinţilor şi profesorilor asupra efectelor nocive pe care le au asupra educaţiei şi dezvoltării echilibrate a celor mici orele prea lungi petrecute la televizor şi calculator. Tot mai mulţi tineri petrec mai multe ore singuri, captivaţi de diferite emisiuni sau jocuri, decât în compania familiei, a prietenilor sau în cadrul unor activităţi recreative în aer liber. De aceea şi la Arad s-au organizat expoziţii la Complexul Muzeal Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite