A început o expediţie ecologică pe râul Mureş care va dura patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul de patru zile al temerarilor se va încheia la sfârşitul săptămânii. 21 de ambarcaţiuni printre care şi şase canoe au luat drumul Mureşului. Un grup de 58 de persoane promovează excursiile inedite în natură.

Încă de dimineaţă, temerarii s-au strâns la Port Arthur pentru pregătirile necesare expediţiei. Deşi ar fi trebuit să pornească pe apă la ora 9.00, startul a fost întârziat cu câteva ore de micile detalii legate de expediţie. Dacian Baciş, unul dintre aventurierii care şi-a scos la apă barca, nu este la prima expediţie nautică de acest gen.

„Şi anul trecut am participat la această expediţie, fără probleme. De data aceasta în schimb, avem parte de un Mureş mare, şi totodată sperăm să găsim mai multă diversitate, de aceea ne-am înarmat şi cu aparate de fotografiat”, a spus Dacian Baciş.

Costuri minime

Amatorii de senzaţii tari au mărturisit că pentru expediţia nautică de patru zile pe Mureş, costurile au fost mici. „În afară de mâncare, bere şi cele de trebuinţă, nu ne-a costat nimic în plus. Prima oprire va avea loc pe Insula lui Foale, numită aşa în amintirea unui coleg de breaslă, una dintre cele 54 de insule pe care Mu­reşul le are. Aici vom campa peste noapte”, a spus Mihai Crîsnic, unul dintre temerari.

Cât priveşte ambarcaţiunile, conform participanţilor la expediţia nautică, preţurile acestora depăşesc câteva mii de euro, în funcţie de mărimea şi accesorile fiecăreia. „Eu pe barca mea am dat 1.500 de euro. Nu e mult, având în vedere că la expediţia din acest an avem ambarcaţiuni de 4.000-5.000 de euro”, a spus Dacian Baciş.

Expediţia din acest an este la a cincea ediţie, devenind deja una cu tradiţie şi cu participarea internaţională a sute de iubitori ai naturii. „În cursul celor cinci ani, 386 de turişti români şi străini au luat parte la aceste expediţii. Astfel, expediţia are un ca­racter internaţional“, a explicat Tiberiu Ţiganu, reprezentantul Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite