Gurul cefelor la grătar, din Arad, este regretat de clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decesul bucătarului Mircea Berke i-a surprins pe arădenii care îi treceau des pragul. Mii de persoane au mâncat din preparatele pe care bărbatul le făcea cu mare drag, el fiind renumit pentru câteva meniuri tradiţionale.

A gătit pentru petreceri şi sărbători deosebite, la restaurantul hotelului în care şi-a găsit sfârşitul. Bucătarul Mircea Berke şi-a dedicat întreaga viaţă gătitului. Chiar dacă a  lucrat pe la mai multe restaurante arădene, cei care au fost momiţi de gustul şi aromele meniurilor sale l-au urmat peste tot.

„Înainte de a muri am vorbit cu el. Mi-a făcut de mâncare ce ştia el că-mi plăcea cel mai mult. Era foarte dedicat meseriei. De când s-a mutat cu lucrul la hotelul unde a murit, mai mult acolo stătea. A fost un bucătat foarte bun. Eu mâncam la el cu mare încredere. La el am mâncat cea mai bună ceafă la grătar cu cartofi aurii. Prietenele mele din Australia, anul trecut, după ce au mâncat cu mine o dată la restaurantul unde gătea, tot acolo mergeau. Ziceau că nicăieri în lume nu se mănâncă aşa bine ceafa la grătar ca la Mircea”, a spus Viorica Graur, directorul Poliţiei Locale şi client fidel al bucătarului.

Unic în bucătărie

Aceasta mai spune că Mircea a fost un bucătar şi un om deosebit. „Simţeam că pune suflet în mâncarea pe care o prepară. Pentru mine Mircea rămâne unic în bucătarie”, a mai spus Viorica.

Bucătarul, care avea 53 de ani, a fost găsit ieri dimineaţă fără suflare de către o colegă în camera unde dormea. Înmormântarea va avea loc mâine, la ora 13.00, la cimitirul Eternitatea.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite