CAMPANIE Traficul greu de pe centură dărâmă casele de la periferie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de maşini de mare tonaj „zguduie“ zilnic cartierul Micălaca. Locuitorii de la periferie spun că din cauza devierii circulaţiei pe străzi care au rol de centură se crează trepidaţii care crapă casele.

Traficul pe varianta ocolitoare a Aradului este blocat zeci de ore în fiecare zi

Cele câteva mii de TIR-uri care zilnic folosesc strada Voinicilor pe post de centură, distrug încet, dar sigur, casele oamenilor din zonă. Din cauza camioanelor de mare tonaj care trec zilnic prin cartierul Micălaca, locuinţele arădenilor s-au fisurat.

Ei au ajuns să investească sute de lei în reparaţii şi renovări, dar fără nicio şansă de reuşită, mai ales că după un timp, din cauza trepidaţiilor, pereţii locuinţelor cedează din nou. Micălăcenii spun că au ajuns la limita răbdării şi ameninţă că vor ieşi în stradă şi vor sparge parbrizele camioanelor. Ei spun că s-au săturat să vadă cum le cad casele şi că îşi vor face dreptate singuri.

TIR-urile care trec cu viteză fac să trepideze casele şi blocurile ca la cutremur. Zgomotul este continuu şi infernal. De când traficul greu spre Timişoara a fost deviat pe aici, oamenii nu mai au nici linişte, nici confort. Cele mai afectate sunt casele de pe Voinicilor. Oamenii sunt disperaţi, de când TIR-urile le trec pe sub geamuri. Mulţi locuitori din zonă au făcut nenumărate sesizări către primărie, dar nimeni nu-i bagă în seamă.


„Nu putem dormi în camerele cu geamurile la stradă. Dormim în camerele din spate. Toată casa e zguduită. În urmă cu patru ani am consolidat casa, dar tot tremură din cauza camioanelor. Din cauza prafului suferim de alergii, iar cardiacii au de suferit din cauza zgomotului”, a spus Sofica Grecu, micălăceancă.

Circulaţie ca pe autostradă

Majoritatea locuitorilor de pe strada Voinicilor se plâng că li se crapă zidurile caselor din cauza trepidaţiilor. „Anul trecut am zugrăvit, iar acum toată casa e crăpată. Înnebuneşti cu zgomotul acesta”, a spus Susana Nini, o altă persoană afectată de traficul infernal. Soluţiile găsite până acum de Primăria Arad pentru Voinicilor şi pasajul rutier de la Billa au fost ineficiente. Traficul intens, alături de haosul creat au transformat strada Voinicilor într-una dintre cele  mai tranzitate zone. „Este un dezastru. Nu se mai poate trăi în halul ăsta. Bibelourile trepidează în vitrină, iar candelabrele se mişcă pe tavane”, a povestit Ana Boloş, o arădeancă din zonă.

Chiar şi cu geamuri termopan, cei care locuiesc la bloc în acea zonă spun că nu se pot uita la televizor. „Să vină autorităţile să doarmă numai o noapte, să vadă cum e. Nu auzi la televizor din cauza TIR-urilor”, a spus Pavel Ardelean, micălăcean. Conform municipalităţii arădene, soluţia ar fi realizarea centurii de est a Aradului, pentru ca traficul de tranzit spre Timişoara să iasă cu totul din municipiu.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite