Toate spitalele din Arad vor fi controlate de pompieri după tragedia de la Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma tragediei de la Giuleşti, autorităţile locale arădene au hotărât sa ia măsuri de prevenire a incendiilor. Pacienţii internaţi în spitale spun că se tem de un eventual incendiu pentru că aparatele de aer condiţionat sunt vechi şi uzate.

Autorităţile locale au hotărât să ia măsuri împotriva incendiilor la toate spitalele din oraş, având în vedere tragedia de la Giuleşti, unde mai mulţi nou născuţi au luat foc din cauza unei defecţiuni la aparatul de aer condiţionat.

„În orice spital se putea întâmpla drama de la Giuleşti, aşa că pe această cale vrem să ne asigurăm că la noi nu sunt probleme. În aceste zile vom efectua o serie de controale prin toate spitalele din municipiu pentru a depista eventualele defecţiuni”, a declarat, pentru Adevărul de Seară, Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Pericol de incendiu

Printre măsurile care se vor lua în aceste zile se numără controalele pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Am fost solicitaţi să efectuăm mai multe controale la aparatele de aer condiţionat şi la toate sistemele de încălzire, respectiv răcire, care pot provoca un incendiu. Controalele se efectuează în toate spitalele din municipiu, inclusiv în Maternitate”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Pacienţii spun că au rămas marcaţi de tragedia de la Giuleşti şi se tem pentru siguranţa lor, pentru că majoritatea aparatelor sunt vechi, fie ele ustensile, stingătoare sau alte accesorii cu care se lucrează în saloane.

„E normal să ne fie frică pentru că oricând se poate întâmpla şi la noi aşa ceva. Tragedia de la Giuleşti este datorată în mare parte sistemului sanitar pentru că nu alocă suficienţi bani”, a spus Laurenţiu Costandache, pacient la Spitalul Judeţean Arad.

Efect devastator

Managerul maternităţii arădene, medicul Sorin Prişcă, este de părere că tragedia de la Giuleşti s-ar putea repeta în orice maternitate din ţară. Unitatea din Arad are probleme la instalaţiile electrice vechi. Cu toate că aparatele sunt verificate şi au service-urile făcute, instalaţia electrică este foarte veche, iar pericol există.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite