Din această vară, șoferii arădeni vor avea parte de parcare cu „IQ ridicat” la Ştrandul Neptun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura intrare ce permite maşinilor accesul în ştrand va beneficia de 61 de locuri de parcare monitorizate. Municipalitatea arădeană pune la bătaie peste un million de lei pentru realizarea unei parcări moderne lângă Ştrandul Neptun.

Cea mai modernă parcare din Arad, la care s-au început deja lucrările, le promite şoferilor, pe lângă automate de plată, şi panouri electronice pentru a afla în cât timp se va elibera un loc.

„Vor fi montate unele dintre cele mai moderne echipamente de parcare din ţară. Maşinile vor fi monitorizate prin nişte detectori. Astfel, va fi monitorizat şi numărul de autovehicule din parcare în vederea transmiterii datelor la panoul de afişaj, unde şoferii vor putea afla numărul de locuri libere şi ocupate”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Pentru combaterea fraudelor prin ieşirea simultană a două autovehicule din parcare, alţi detectori vor asigura accesul la intrare-ieşire doar a unui singur autovehicul cu un tichet.

Gata cu statul la coadă

Noua parcare va informa şoferii arădeni dacă există vreun loc liber în interiorul ei. De asemenea coonducătorii de maşini din Arad vor putea ştii chiar şi în cât timp se va elibera unul dintre cele 61 de locuri de parcare. Pentru a asigura aceste facilităţi, parcarea este prevăzută cu un panou de afişare cu LED-uri, vizibil de la o distanţă de minim o sută de metri.

„Vreau neapărat să o văd şi pe asta, parcare inteligentă. Nu sunt cam puţine locuri totuşi? Adică 61 de maşini, când ştrandul e plin în această perioadă. Plus că mai există o parcare semaforizată în zonă, dar pe care nimeni nu o foloseşte în afară de cei cu şcoala de şoferi”, a spus arădeanul Codrin Orădan, şofer de taxi.

Se construieşte un sens giratoriu

ll Amenajarea unui sens giratoriu la intrarea în Ştrandul Neptun din faţa Cetăţii Aradului reprezintă un plan mai vechi al autorităţilor locale. Noul sens giratoriu la care se lucrează în momentul de faţă este gândit în aşa fel încât să facă legătura totodată şi cu intrarea în Cetatea Aradului în perspectiva reintroducerii acesteia în circuitul civil în perioada următoare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite