Marţea este cea mai neagră zi a săptămânii pe drumurile judeţene din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii arădeni de la Rutieră au constatat că marţi este ziua cu cele mai multe şi cele mai grave accidente pe şosea. Cele mai „sigure” zile ale săptămânii, pentru şoferi, sunt zilele de luni şi cele de weekend, când sunt cele mai puţine accidente.

Conform unui raport realizat de către poliţiştii arădeni de la Serviciul Rutier, cea mai periculoasă zi pentru şoferi, pe drumurile din judeţul Arad, este marţea.
În statistica realizată pentru primele şase luni ale acestui an se arată că numărul cel mai mare de accidente s-a înregistrat în zilele de marţi, iar cele mai puţine în weekend şi luni. „După ziua din săptămână, se constată un număr aproximativ egal de accidente, cu excepţia zilei de luni, când au fost cele mai puţine, cele mai multe accidente grave producându-se în ziua de marţi”, a declarat comisarul Adrian Lile, şeful serviciului Poliţie Rutieră Arad.

Acesta a mai explicat că tendinţa este de scădere a numărului de accidente pe perioada de sfârşit de săptămână, în special în perioada estivală, un factor decisiv fiind restricţia de circulaţie impusă pe DN7 pentru autovehiculele de mare tonaj.

Numărul extrem de mare de maşini care tranzitează Aradul, coroborat cu viteza excesivă, indisciplina pietonilor şi neacordarea de prioritate este „reţeta” care a dus la producerea a peste 100 de accidente grave de circulaţie, soldate cu decesul a 32 de persoane şi rănirea gravă a 107 persoane, în primele şase luni ale acestui an. „De exemplu, într-o singură zi în sezonul estival, la intrarea în Arad dinspre Vladimirescu, de pe DN7 se înregistrează un trafic de peste 22.000 de autovehicule”, a spus Teodor Tudur, reprezentantul Poliţiei în comisa de sistematizare a Primăriei Arad.

Viteza excesivă este una dintre cauzele principale de producere a accidentelor. În urmă cu o săptămână, poliţiştii arădeni au prins un motociclist neamţ care circula în localitate, pe Valea Mureşului, cu 170 de km pe oră.

Statistica morţii

Vestea bună este că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat mai puţine accidente grave faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Dinamica accidentelor grave are un trend descrescător la toţi indicatorii: mai puţin cu 13,3% accidente grave, cu 13,8% persoane decedate şi mai puţin cu 8,6% persoane rănite grav”, mai susţine Adrian Lile. Cele mai multe accidente grave s-au produs în interiorul localităţilor, 70, respectiv în mediul rural, 58 dintre ele.

Top trei cauze accidente în judeţ

Pe primul loc în topul cauzelor accidentelor rutiere care se petrec în judeţul Arad rămâne şi în prima jumătate a acestui an  viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile meteo şi rutiere. O a doua cauză în acest top, realizat de poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Arad, este indisciplina pietonilor, aceştia fiind implicaţi în circa 15% din totalul accidentelor. Această cauză e urmată de  neacordarea de prioritate.

”Toate aceste cauze, coroborate cu numărul mare de autovehicule care tranzitează zilnic judeţul Arad, duc la înregistrarea  celor mai multe accidente”, a explicat Adrian Lile, şef serviciu poliţie rutieră Arad.

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite