Arădeanca Andrea Sebestyen a reuşit să ducă manichiura la rang de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrea Sebestyen pictează unghiile arădencelor
Andrea Sebestyen pictează unghiile arădencelor

Deşi de mai bine de doi ani îşi dedică timpul conceptului de nail-stylist, fiind printre singurele arădence care activează în domeniu, Andrea Sebestyen şi-a ales meseria din pasiune relativ târziu.

PROFIL
Născută. 29 aprilie 1971
Studii. Cursuri de specialitate în Ungaria
Carieră. De doi ani pictează unghiile arădencelor


„Nu mi-am propus niciodată să fac ceeea ce fac în momentul de faţă. Mi-a plăcut conceptul de stylist în schimb, dovadă fiind şi faptul că sunt de mică îndrăgostită de cosmetică, coafură şi manichiură”, spune Andrea Sebestyen.

Mâinile şi părul reprezintă oglinda femeilor. Am fost şi sunt interesată foarte mult de schimbările care au loc în ceea ce privesc tendinţele. O femeie trebuie să aibă mereu grijă de ea, în orice situaţie s-ar afla”, mărturiseşte Andrea.

Tehnici învăţate în detaliu


Pentru a se deosebi de marea majoritate a manichiuristelor, Andrea a ales să transforme în artă tot ceea ce realizează pe mâinile şi unghiile doamnelor.

„Am fost fascinată încă de mică de culori, de ceea ce poate naşte în momentul în care te joci cu ele. Am ales să le pun pe toate acestea pe unghiile arădencelor, să transform simplitatea în ceva complex şi de bun gust”, povesteşte Andrea.

Una dintre cele mai mari încercări a reprezentat-o decorarea unghiilor cu cristale Swarovski mai ales că e vorba de mâini care strălucesc la propriu. „Contează cum te remarci, mai ales dacă eşti femeie. Părul şi mâinile sunt mereu cartea de vizită a unei femei şi de aceea trebuie tratate ca atare. Indiferent de situaţie, o femeie trebuie să arate toate calităţile de care dispune”, a adăugat Andrea Sebestyen. Cât privesc cristalele cu ajutorul cărora Andrea dă strălucire mâinilor arădencelor, procedeul este migălos şi preupune multă îndemânare, dăruire şi răbdare.

„Cristalele se pun în gel, iar aici modelul poate să difere în funcţie de dorinţa şi de evenimentul la care participi. Ceea ce trebuie ştiut este că aceste cristale rezistă pe unghii până în momentul în care sunt pilite sau îndepărtat gelul”, spune Andrea.

Potrivit acesteia, soluţia pentru a ajuta unghiile să se menţină sănătoase este tratamentul cu gel întăritor. „Dacă faci ceva din pasiune, nu mai contează timpul pe care-l aloci acelui lucru şi munca pe care o depui. Încerc să fiu mereu informată care sunt noile tendinţe indiferent dacă în Arad se cere sau nu. Colecţionez şi mă inspir foarte mult din reviste de profil, care din păcate la noi nu se prea găsesc”, mărturiseşte Andrea.

Întrebări şi răspunsuri

Care este secretul meseriei?

Răbdarea şi perfecţionismul. E un lucru migălos deoarece trebuie să lucrezi la dimensiuni reduse. Dar în momentul în care îţi reuşeşte ceea ce ţi-ai propus, satisfacţia vine de la sine.

Sunt importante materialele cu care lucrezi?


Contează foarte mult îndemânarea. Materialele de asemenea sunt importante, mai ales că odată cu tehnologia s-au schimbat şi acestea.

Ce-i place
„Îmi place handmade-ul şi consider că ceea ce fac se încadrează perfect în acest concept. Îmi plac provocările şi noutăţile din domeniu”, a spus Andrea.

Ce nu-i place
„În afară de neseriozitate nu prea sunt lucruri care să nu-mi placă. Sunt o fire mai optimistă”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite