Magda Novakova, pasiunea pentru câini o duce prin Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Novakova
Magda Novakova

Portret de
Profil
Născută: 13 aprilie 1978
Studii: Universitatea Carolină din Praga
Familie: Necăsătorită

Tânăra colindă lumea întreagă la concursuri, expoziţii sau în căutarea celor mai frumoase exemplare canine.
Nu-ţi trebuie mult timp să ajungi să o cunoşti pe Magda şi să-ţi dai seama că pasiunea sa e esenţa care-o impulsionează să meargă mai departe. „Am decis să-mi fac propria canisă când am realizat cât este de greu să mă despart de câinii care-mi plac“, a spus tânăra. Atunci când vine vorba de pudeli, Magda Novakova este o adevărată specialistă, care şi-a convins câinii să fie cei mai buni la toate concursurile canine la care a participat. Este stăpâna campionului Cehiei, Arrogant Brigitte Anarchia, un pudel demn de acest titlu.

„Ea este campioana Cehiei. Nu pot spune că e uşor de întreţinut pentru că, pe lângă controalele medicale, trebuie ţinut cont şi de regimul alimentar când vine vorba de concursuri”, a povestit tânăra. Magda a mai spus că dresajul este o artă, aceea de a înţelege şi de a te face înţeles faţă de diferitele rase existente, iar un bun dresor trebuie să aibă o calitate care să-l deosebească față de cei obișnuiți.

Nelipsită de la concursuri

Tânăra recunoaște că a participat la numeroase expoziții şi concursuri, iar adjudecarea unor premii a determinat-o să se perfecționeze. Specialistă în comportamentul, dar şi în estetica patrupedelor, Magda a spus că cele mai bune rezultate în dresaj le-a avut cu pudelii. „Se lucrează foarte bine cu ei, sunt foarte calmi şi ascultători faţă de alte rase cu care am mai lucrat. Plus că, în ceea ce priveşte estetica, datorită blăniţei pe care o poartă, imaginaţia nu are limită”, a spus tânăra. Trofeele, medaliile şi diplomele obţinute în decursul anilor de activitate sunt păstrate la loc de cinste în casa Magdei.

Întrebări şi răspunsuri


Care este câinele ideal?
Orice câine poate fi considerat ca fiind ideal atâta vreme cât personalitatea lui și cea a stăpânului se completează. Înainte de achiziționarea oricărui câine, viitorul proprietar să se informeze foarte bine asupra rasei pe care și-o dorește.

Este o pasiune costisitoare?
Sportul acesta nu se face decât cu mulţi bani. Gândiţi-vă doar la faptul că dresajul minim al unui câine îţi scoate din buzunar două mii de euro. Cel complet ajunge chiar şi la cinci mii de euro. De asemenea, pregătirile pentru concursuri costă şi ele câteva mii de euro.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite