Aradul va avea cât de curând treceri moderne peste mai multe linii de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 20 de intersecţii vor beneficia de treceri peste liniile de tramvai
Peste 20 de intersecţii vor beneficia de treceri peste liniile de tramvai

Arădenii trebuie să suporte un nou şantier, care va cuprinde mai multe intersecţii ale oraşului. Primăria va plăti aproape 41.000 de euro, bani care vor ajuta şi la modernizarea liniilor din zonele în care se vor produce modificările.

Municipalitatea a anunţat că intenţionează să plătească până la 41.000 de euro pentru proiectul lucrărilor de refacere a trecerilor peste liniile de tramvai. Arădenii vor fi nevoiţi să suporte un nou şantier în mai multe zone ale oraşului, peste doar câteva luni, când vor demara lucrările.

„Licitaţia pentru desemnarea firmei care să va ocupa de proiect va avea loc zilele viitoare. Intenţionăm să schimbăm 25 de treceri la nivel cu liniile de tramvai. Lucrările nu se vor reduce doar la reabilitarea carosabilului, ci, printre altele, şi a liniilor de tramvai”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Arad.

Reducerea ambuteiajelor

Scopul acestei investiţii este motivat de faptul că transportul rutier şi pietonal în zona intersecţiilor este afectat de diferite incidente, atât din cauza numărului mare de autovehicule, cât şi din cauza insuficientei amenajări ale trecerilor la nivel cu liniile de tramvai. „Cred că ar fi nevoie de o astfel de investiţie, căci pe Bulevardul Iuliu Maniu, dar şi în cartierul Aurel Vlaicu liniile de tramvai trec pe şosea pur şi simplu, fără nicio trecere semnalizată”, a spus Horia Nemeş, şofer de taxi.

20 de intersecții vor intra în proiect

Intersecţiile propuse pentru modernizare sunt: zona Polivalentă, intersecţiile dintre Calea Radnei cu străzile Mioriţei, Păşunii, Renaşterii şi Digului, Bulevardul Titulescu intersecţie cu străzile Marcel Olinescu, E.Drăgoi, C.Radu, strada Pădurii, intersecţia cu Abatorului, intersecţiile dintre strada Petru Rareş cu Şoimului, Turturicii, Buciumului, G. Tocilescu şi Odobescu, respectiv, intersecţiile dintre străzile L. Roth cu Calea Zimandului, Petru Rareş, urcarea pe podul Grădişte.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite