Viitoarea sala de sport a liceului cu Program Sportiv se va muta la Şcoala Generală Nr. 9

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Sportiv din Arad
Liceul Sportiv din Arad

Liceul Sportiv a primit bani pentru o sală de sport, însă lucrarea se amână din cauza comasării şcolii cu generala din Bujac. Inspectorii şcolari spun că banii alocaţi vor fi utilizaţi la o viitoare investiţie de care pot beneficia elevii în şcoala unde se mută de la toamnă.

După ani de zile, elevii Şcolii cu Program Sportiv au primit un fond pentru construcţia unei săli de sport cu 150 de locuri. Proiectul a fost depus la Compania Naţională de Investiţii, anul trecut, când nu se ştia sigur dacă şcoala se va comasa cu o altă instituţie. Pentru lucrarea de proiectare şi ridicare a sălii de sport s-au înscris 11 firme.

Investiţie amânată
Constructorul este din Oradea şi a fost contractat în urmă cu o săptămână să se ocupe de ridicarea sălii de sport. În condiţiile în care Liceul cu Program Sportiv se va comasa din toamna acestui an cu Şcoala Generală nr. 9, inspectorii şcolari sunt de părere că investiţia se va amâna.
„Încă nu am hotărât sigur ce decizie vom lua. Mai mult ca sigur că banii primiţi pentru această sală de sport, vor fi alocaţi pentru o viitoare investiţie la noul sediul al Şcolii cu Program Sportiv”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Arad, Nicolae Pellegrini, inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Arad.

Licitaţia a fost încheiată pe o sală de sport, cu un teren de handbal şi locuri pentru spectatori. Terenul urma să se construiască pe strada Voinicilor, acolo unde astăzi îşi desfăşoară activitatea elevii şcolii. „Ne-am bucurat enorm de mult când am auzit că am primit undă verde din partea Companiei Naţionale de Investiţii să ridicăm, în sfârşit o sală de sport. La fel de bucuroşi am fost însă şi când am auzit că ne vom muta la Şcoala Generală Nr. 9. Încă nu ştim care va fi deznodământul”, a spus Marika Tulescu, directorul  Şcolii cu Program Sportiv Arad.

Peste 2,5 milioane lei
Valoarea finală a contractului semnat este de peste 2,5 milioane lei. Contribuţia administraţiei este reprezentată doar de punerea la dispoziţie a terenului, nu şi a finanţării. „Nu ştim dacă în această situaţie vom schimba locaţia în apropierea Şcolii Generale Nr. 9”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria Arad.

MAI CITEŞTE ŞI:

Din toamna acestui an, 12 clase de sportivi vor invada şcoala din Bujac

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite