Andrei Burzo, micuțul care vânează titlul de campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei spune că este printre cei mai norocoşi copii pe care îi are Aradul şi asta deoarece s-a născut într-o familie de sportivi. A fost învăţat să preţuiască sportul şi mai ales cât de important este să-l practice. Aşa se face că imediat după ce a împlinit un an, micuţul a fost adus de unchiul lui într-o sală de karate.

PROFIL
Născut. 11.03.2005, Arad.
Studii. Preşcolar la Grădiniţa Căsuţa Piticilor, nr. 18, Arad.
Pasiuni. Jocurile pe calculator, desene şi filmele.


„Am de unde să învăţ pentru că unchiul meu este antrenor de ani de zile de karate. Mi-am plăcut întotdeauna cum le stau sportivilor în chimonou, aşa că am fost de acord imediat să mă apuc serios de acest sport”, mărturiseşte Andrei.

Visează la ziua cea mare
A împlinit de curând cinci ani, iar piticul are deja planuri mari de viitor. În ceea ce priveşte sportul, Andrei spune că vrea să devină un mare luptător şi să fie cunoscut în tot oraşul. Pentru acest lucru, băieţelul se pregăteşte alături de unchiul lui, aproape în fiecare zi. „Cunosc deja multe taine legate de karate. Am centura albă şi abia aştept să particip la prima mea competiţie. Până atunci, mai am puţin de aşteptat, dar nu-i nimic, pentru că aşa o să devin şi mai bun”, e de părere Andrei Burzo.

image

Micuţul nu a avut încă şansa să urce pe un ring adevărat pentru că nu există competiţii la o categorie atât de mică de vârstă, din care face parte el. Merge la antrenamente şi se pregăteşte ca un adevărat profesionist, însă se uită cu tristeţe la alţi colegi de-ai lui care câştigă medalie după medalie. „Nu am participat la concursuri, căci sunt încă mult prea mic, iar cluburile nu au o categorie atât de mică. Mai am de aşteptat câteva zile şi asta deoarece primul concurs la care voi participa va avea loc luna aceasta, pe data de 27”, explică viitorul campion.
Ca debutul să fie glorios, Andrei nu ratează nicio oră de antrenament, ba mai mult, este printre puţinii copii ai clubului care ar vrea să rămână şi după program.

Îi plac ţestoasele Ninja
Când nu merge la antrenamente, Andrei spune că obişnuieşte să se joace pe calculator, să se uite la desene şi la filme. Este cu adevărat pasionat de Ţestoase Ninja. Are acasă o adevărată colecţie cu ele şi spune că şi-ar dori să devină într-o zi la fel de bun la bătaie cum sunt personajele lui preferate. „Sper şi am încredere în unchiul meu că mă va ajuta să devin un profesionist, să câştig multe diplome şi premii şi să ajung cât mai repede la centura neagră”, a încheiat Andrei Burzo.

Întrebări şi răspunsuri

Ce alte sporturi îţi mai plac?
Îmi place fotbalul, ca oricărui băiat. Obişnuiesc să mă uit la meciuri, iar când joacă echipa UTA, mai merg cu familia la meci.

Cum crezi că o să fie la şcoală?
Sper să am colegi buni. Ştiu că nu o să ne mai putem juca la fel de mult ca şi la grădiniţă, de aceea eu unul o să fiu cu siguranţă mai serios.

Ai emoţii pentru primul concurs din viaţa ta?
Puţin, da. Cred totuşi că sunt destul de bine pregătit şi o să trec cu bine. Întotdeauna primul concurs este cel mai dificil.

Ce-i place
Andrei Burzo spune că îi plac animalele foarte mult, în special caii. „Îmi place să merg la antrenamente, să mă joc pe calculator şi să am grijă de animalele de casă. Îmi mai plac desenele cu Ţestoasele Ninja”, explică piticul.

Ce nu-i place
Viitorul campion spune că nu-i place când se mai ceartă cu vreun coleg la grădiniţă şi când nu are voie să stea prea mult pe afară, pentru că e frig. În rest, micuţul recunoaşte că nu are de ce să se plângă pentru că are parte de tot ce îşi doreşte.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite