O asociaţie acuză un masacru al câinilor. Peste 20 de câini sunt daţi dispăruţi.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de patrupede s-ar fi pierdut pe drumul spre Arad, după ce au fost ridicate pentru a fi duse la adăpost. Localnicii din Ineu caută acum urme care să ducă la un posibil mormânt al câinilor ridicaţi de pe străzile oraşului, daţi dispăruţi.

Scenariu de groază în oraşul Ineu, acolo unde Gospodărirea Comunală (GCA) a fost chemată să ridice 30 de câini care „bântuiau” străzile oraşului, pentru a fi duşi la adăpostul din Arad. Ca în filme, după ce au fost ridicaţi de pe străzi, patrula GCA ar fi făcut o haltă la ieşirea din oraş, într-o bază militară dezafectată, acolo unde ar fi avut loc masacrul.

„Am fost contactaţi de oamenii din Ineu în legătură cu dispariţia mai multor câini, după ce angajaţii Gospodăriei Comunale au plecat din Ineu cu 30 de câini şi au ajuns doar cu doi la adăpost. Nu e prima oară când primim astfel de sesizări din partea oamenilor. Cert este că eutanasierea trebuie aplicată atunci când e vorba de o boală incurabilă a animalului, dar cine stabileşte asta?”, a declarat Claudiu Iosim, preşedintele Animed Arad.

Câini dispăruţi

Localnicii din Ineu care au avut nenorocul ca hingherii să le salte patrupedele au venit până în Arad, pentru a-şi lua acasă câinii. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât niciunul dintre aceştia nu era în adăpostul de pe Bodrogului. Cornelia Neamţ, de 52 de ani, proprietara unuia dintre câinii ridicaţi de hingheri, care a făcut sesizarea, nu şi-a mai văzut animalul de o săptămână. „În urmă cu o săptămână, a venit de la Arad o echipă de trei oameni pentru a ridica patrupedele de pe străzi. Eu am încercat să-mi ascund câinele pentru a nu fi luat pe sus, dar fără rezultat. Nu au ţinut cont nici de faptul că acesta purta zgardă şi era uşor de identificat. Am fost şi la adăpost şi nici urmă de el”, a spus femeia.

Reprezentanţii GCA dezmint acuzaţiile aduse de Animed şi de proprietarii păgubiţi. „Acele acuzaţii sunt o minciună, deoarece totul e înregistrat. Sunt şi cazuri în care câinii trebuie eutanasiaţi, dar aici e vorba doar de cei cu boli incurabile. Dacă ei pot demonstra cu fotografii, filmări, că aşa ceva s-a întâmplat, eu le dau dreptate, dar vă asigur că nu e adevărat ce se spune” a declarat Mariana Junjan, directorul GCA.

200 de câini ridicaţi lunar

Circa două sute de câini fără stăpân sunt luaţi lunar de pe străzi de hingheri, deşi adăpostul are o capacitate de doar 400 de capete. Rata mică de adopţii, circa patru câini lunar, face ca o bună parte din câinii care ajung la adăpost să ajungă iar pe străzi. Pentru un câine, adăpostul cheltuie zilnic 7,40 lei, sumă care include mâncarea şi tratamentul animalului. Pe de altă parte, Gospodărirea acţionează doar la comandă din cauza posibilităţilor financiare extrem de reduse.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite