Război pe datoriile fabricii de mobilă între finanţe şi IMAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile la stat ale vechiului IMAR amână planurile foştilor angajaţi de a-şi recupera banii de salarii. După ce iniţial oamenii aşteptau vânzarea bunurilor pentru a-şi primi salariile pe care IMAR-ul le datorează, situaţia s-a schimbat. Fiscul se războieşte cu societatea la Curtea de Apel Bucureşti tot pentru datorii.

„Finanţele au făcut o inspecţie fiscală pe ultimii cinci ani, care a scos la iveală datorii ale societăţii către stat de aproximativ trei milioane de lei. Pentru a-şi recupera banii, au făcut acţiune pe contencios administrativ la Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen de instanţă fiind pe 24 mai”, a declarat în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“ Arad, Vicente Hălmăgean, juristul societăţii.

Fiscul versus sindicatul


În februarie, tot Fiscul s-a opus şi vânzării bunurilor fabricii din cauza garanţiilor. Acum creditorii sunt nevoiţi să se întâlnească din nou pentru a stabili o nouă listă a bunurilor care urmează să fie scoase la vânzare.

„Instanţa a decis să se facă o listă fixă a bunurilor care pot fi vândute pentru recuperarea datoriilor, dar care să nu fie garanţii”, a spus Virgil Culda, liderul sindical al IMAR-ului.

De cealaltă parte, Fiscul vrea să fie prioritar în achitarea datoriilor societăţii. „Ei pot cere vânzarea doar creditorilor garantaţi, adică nouă, pentru că atunci când vor fi vândute, societatea trebuie să-şi achite prima oară datoriile către stat”, a spus Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Fiscului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite