Cumpărături de iarnă făcute fără bani. Hoţii au început să dea iama la alimente.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii de mărunţişuri au fost surprinşi de camerele de supraveghere
Hoţii de mărunţişuri au fost surprinşi de camerele de supraveghere

Zilnic, în această perioadă, hoţii din Arad pun la cale câte două sau trei furturi pentru „aprovizionarea” de Crăciun. De regulă, dacă prejudiciul este mic, oamenii scapă de închisoare, dar în cele mai multe cazuri Moş Crăciun vine şi cu dosar penal.

Luna cadourilor a devenit şi luna furturilor în magazinele din Arad. Dacă în restul anului hoţii dau „tunuri” la casele de amanet, în aceste zile aceştia s-au reprofilat pe mărunţişuri. Tot mai mulţi arădeni sunt dispuşi să îşi rişte libertatea doar pentru un salam sau pentru un caşcaval. Arădenii iuţi de mână fură cel mai mult mâncare. „În ultima perioadă s-a sesizat o creştere semnificativă de furturi de alimente. Această creştere e vizibilă şi în statisticile poliţiei, zilnic înregistrându-se plângeri legate de astfel de furturi”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Metode noi

Camerele de supraveghere ale magazinelor alimentare din Arad au surprins, în ultimele zile, un număr mult mai mare de furturi decât în perioadele precedente. Patronii se tem că fenomenul este în plin proces de amplificare. La Arad, poliţiştii au în lucru un număr impresionant de dosare penale, după ce reprezentanţii unor magazine au reclamat numeroase furturi de alimente. „Rămânem şi noi uimiţi câteodată de metodele pe care le adoptă. De la clasicele ascunderi de produse în buzunare, au trecut la pitirea mărfii chiar în coş, sub plasele de cumpărături, iar unii încearcă să iasă cu produse furate în mână spunând că sunt luate din alte părţi”, a declarat Mircea Fornean, angajat al unui magazin de cartier.

Ultima persoană prinsă de poliţişti este un bărbat de 50 de ani, care a reuşi să fure dintr-un magazin din cartierul Aurel Vlaicu alimente de 46 de lei până a fost prins. Prejudiciul a fost recuperat, iar poliţiştii i-au întocmit suspectului dosar penal, acuzandu-l de furt calificat.
Cele mai multe furturi sunt înregistrate în supermarketuri, dar nu sunt străine de acest fenomen nici alimentarele de cartier. „Zilnic ne confruntăm cu astfel de cazuri. În această perioadă se fură cu precădere produse de dimensiuni mici“, a spus Pavel Piroş, reprezentant firmă de pază.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite