Şcoală de criză cu rechizite „purtate”. Părinţii cumpără tot mai mult ghiozdane second hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi părinţi arădeni cumpără ghiozdane şi penare second-hand. Bugetul pentru prima zi de şcoală s-a înjumătăţit în acest an, ajungând la 250 de lei. Acesta include rechizite şi hăinuţe pentru copii.

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, părinţii care nu stau foarte bine cu banii pot cumpăra rechizite de la magazinele second-hand. Este noua găselniţă a proprietarilor de magazine care vând marfă la mâna a doua, care profită de dorinţa arădenilor de a cumpăra totul la jumătate de preţ. „Cererea este destul de mare pentru că avem preţuri mult mai bune decât în librării. Un ghiozdan purtat se poate cumpăra cu maximum  20 de lei, pe când unul nou poate depăşi 150 de lei. Mai avem penare la 5 lei, instrumente geometrice la 2 lei şi acuarele la 1 leu”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Arad, Marilena Gogureţ, vânzătoare într-un magazin de second-hand.

Buget redus

Produsele care nu mai sunt la modă în Occident au fost aduse la noi şi sunt mult mai ieftine decât marfa care se află pe rafturile librăriilor. Astfel că părinţii mai pot cumpăra din magazinele second-hand şi caiete la 50 de bani bucata, creioane simple la 25 de bani, lipici la 50 de bani punga şi etichete oferite cadou. „Ne convine să facem cumpărăturile dintr-un astfel de magazin pentru că preţurile sunt la jumătate faţă de cele din librării. Pe lângă rechizite, le mai cumpărăm şcolarilor şi câte ceva de îmbrăcat. Am doi copii şi îmi este greu să mă împart, mai ales că lucrez la stat şi am salariul tăiat”, a mărturisit Elena Voinea din Arad.

Părinţii care fac shopping de criză pentru copiii lor spun că pentru acest an şi-au alocat aproximativ 250 de lei pentru prima zi de şcoală, bani în care este inclus şi un trening şi eventual o pereche de ghetuţe pentru toamnă.

„Anii trecuţi cheltuiam cam 500 de lei pe rechizite şi îmbrăcăminte. Toamna asta însă am redus suma la jumătate pentru că ne mai aşteaptă şi cheltuielile la fondul clasei, al şcolii”, a spus Mioara Zelinca, o altă mămică al cărei fiu merge în clasa a IV-a. Cheltuiala cu şcoala abia începe. Părinţii vor da bani, pe lângă caiete sau cărţi, pe atlase, culegeri sau manuale, pe care elevii din străinătate le primesc de la şcoală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite