Chinezăriile confiscate de stat, greu de vândut chiar la preţuri sub concurenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mică parte din produsele sechestrate de Garda Financiară Arad ajung să fie puse în vânzare pentru publicul larg. Chiar dacă au preţuri derizorii, iar oferta este bogată, arădenii nu se înghesuie să cumpere produse confiscate din cauză că li se par uzate.

În depozitul Gărzii Financiare din Arad nu mai poţi arunca un ac. Mărfurile, confiscate în ultimele două luni, au umplut până la refuz halele folosite de comisari pentru depozitarea obiectelor fără acte de provenienţă.

Haine, alimente, cafea sau încălţăminte, toate confiscate pe şoseaua dintre Arad şi Vama Nădlac, nu au trecere la arădenii loviţi de recesiune.
În vreme ce la „supermarketul” Finanţelor Publice oamenii vin zilnic la cumpărături, Garda Financiară Arad se vede nevoită să închirieze alte depozite.

Nu cunosc ofertele


„Aici au intrat trei camioane de marfă, toată din China, de la îmbrăcăminte şi până la curele de ceas. Aici avem boia, iar circuitul ei e foarte interesant: a fost produsă în Irlanda, destinată Ungariei, retrimisă în Anglia şi avea ca loc de desfacere o firmă fantomă din Voluntari”, a declarat Anton Pop, şeful Gărzii Financiare Arad. Trei sute de tone de marfă confiscată, fără acte în regulă şi de o calitate îndoielnică se află acum în depozitul din Arad. Ea urma să ajungă pe piaţa neagră din capitală. „E marfă foarte variată, de la cafea, parfumuri, haine, cu care am putea umple două hipermarketuri”, a explicat Anton Pop.

Dacă marfa confiscată nu va fi valorificată în cel mai scurt timp, comisarii  arădeni vor fi nevoiţi să închirieze alte hale de depozitare. „Nu ştiam că există un depozit al Gărzii Financiare. De ce nu le scot la vânzare produsele? Eu oricum sunt un client fidel al magazinului Finanţelor”, a spus Aurel Curt, un arădean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite