Arădenii preferă să stea în frig pentru facturi mai mici pentru încă trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul CET Arad, Liviu Vărşăndan, a spus că centralele încă nu sunt pornite
Directorul CET Arad, Liviu Vărşăndan, a spus că centralele încă nu sunt pornite

A fost amânată pornirea căldurii. Administratorii anunţă reduceri la întreţinere. Reprezentanţii CET Arad spun că vor porni instalaţiile abia când trei zile consecutiv vor fi mai puţin de 10 grade Celsius.

Caloriferele rămân reci şi în următoarele zile pentru că afară încă nu a fost suficient de frig pentru a fi pornit sistemul de încălzire al oraşului. Până când nu vor fi sub 10 grade Celsius, timp de trei zile consecutiv, CET Arad nu va porni centralele uriaşe.

Chiar dacă atmosfera în case şi apartamente nu este confortabilă, pentru că este destul de frig, multe persoane se bucură de fiecare zi de amânare pentru pornirea căldurii. Administratorii de bloc spun că pentru mulţi locatari este o veste foarte bună pentru că aşa mai pot economisi câteva zeci de lei.

„Sunt mulţi locatari care nu doresc să fie căldură de pe acum, deoarece pe trei - patru zile economisesc între 30 şi 60 de lei.  Preferă să stea în frig decât să rămână restanţieri. Nu înţeleg de ce autorităţile nu ţin cont şi de părerile contribuabililor. Nu au dorit să facă o dezbatere publică prin care fiecare arădean să îşi poată exprima părerea cu privire la data de începere, respectiv întrerupere a furnizării energiei termice”, spune Vasile Arion, administrator blocuri zona Podgoria.

Cei de la CET Hidrocarburi spun că la sfârşitul săptămânii trecute au crezut că de astăzi se va da drumul la căldură, însă după ce au făcut măsurătorile au constatat că nu pot face acest lucru, deoarece încalcă horărârea Consiliului Local Municipal.

„În ultima noapte de măsurători, temperaturile au fost peste 10 grade Celsius. Nu vom da astăzi drumul la căldură, ci vom mai aştepta trei zile să vedem rezultatul măsurătorilor. De astăzi se pun instalaţiile sub presiune”, spune Liviu Vărşăndan, director executiv al CET. 
Puiu Iov, care în câteva zile va ieşi la pensie, spune că deşi este frig în casă, preferă să nu se dea drumul la căldură din această săptămână. 

„Din partea mea să fie căldură abia din luna noiembrie, deoarece nu voi avea bani să plătesc”
Carmen Suloman, 42 de ani, operator

„Deşi am copii mici vreau să avem căldură abia după data de 15 octombrie”
Dumitriţa Zaharia, 31 de ani, concediu maternal

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite