Criza a ajuns să afecteze şi dovezile de afecţiune ale domnilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florarii arădeni se plâng că este cel mai prost 8 Martie pe care l-au trăit vreodată din punct de vedere al vânzărilor.

În fiecare an, apropierea zilei de 8 martie a reprezentat un balon de oxigen pentru afacerile cu flori ale arădenilor.
Dovezile de afecţiune ale bărbaţilor aduceau profituri frumoase în buzunarele florarilor. În acest an însă, arădenii care se ocupă de vânzarea de flori sunt în pragul disperării, chiar dacă, spun ei, au scăzut preţurile la minim.

„Luăm de exemplu garoafa cu 1,2 lei la achziţie, încercăm să o vindem cu 1,5 lei şi clienţii ne oferă pe ea 1 leu. De azi dimineaţă am vândut de doar 30 de lei”,  povesteşte necăjit Vasile Gheorghe, unul dintre florarii cu vechime din Piaţa Mihai Viteazul.
Şi Noemi Engelbert, o altă comerciantă de flori, spune că vânzările merg prost în acest an. „Lumea caută ieftin buchetele cele mai ieftine sau chiar preferă să cumpere la fir. Ca şi la celelalte lucruri, culoarea anului este, fără îndoială, violetul”, mai explică, zâmbind amar, femeia.

Concurenţă cu ghioceii

Clienţii susţin că preţurile au crescut un pic odată cu apropierea Zilei Femeii. „Mi se pare că s-au mai scumpit. Alaltăieri am văzut zambile la şase lei ghiveciul şi azi e opt”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Arad, Octavian Plotea, un arădean aflat la cumpărături.
Afacerile florarilor care aduc plante din străinătate sunt afectate de preferinţa bărbaţilor de a lua micuţe bucheţele de ghiocei sau brânduşe.
„Prefer să cumpăr bucheţele mici. Sunt totuşi simbolul primăverii şi am găsit cu 1 leu buchetul”, povesteşte  Laurian Pap.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite