Exploratorii arădeni au venit acasă învingători în lupta cu „Vârful Spiritelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii expediţiei Explorer Khan Tengri s-au întors duminică în ţară. Arădenii Sergiu Jiduc, de 19 ani, şi Aurel Sălăşan, de 25 de ani, au fost singurii care au atins vârful de 7010 metri Khan Tengri, din lanţul muntos Tian Shan.

După aproape o lună de la plecarea din ţară, cei opt membri ai expediţiei arădene s-au întors la finele săptămânii trecute din aventura asiatică. „A fost o experienţă unică. Plină de încercări şi de neprevăzut, dar care  ne-a întărit şi ne-a învăţat multe”, a declarat Sergiu Jiduc, cel mai tânăr membru al expediţiei. La doar 19 ani, acesta a şi reuşit să doboare recordul naţional de vârstă la peste 7.000 de metri.

Dintre cei opt temerari care au plecat spre Khan Tengri, doar doi au reuşit să ajungă în vârf după o săptămână de pauză forţată în tabăra trei. „Vremea a fost cumplită. A fost viscol şi a nins, astfel că dimineaţa nici nu puteam ieşi din cort. Au fost cele mai grele şapte zile din viaţa noastră”, şi-a amintit şi Aurel Sălăşan, cel de-al doilea arădean care a ajuns în vârf. 

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite