Visul unei intrări decente în Arad devine după 20 de ani realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea la nivel de cale ferată de la Indagrara va fi modernizată. Refacerea drumului e aşteptată de mulţi ani. Mai mulţi muncitori au început să lucreze de azi la modernizarea trecerii de cale ferată, de la intrarea în oraş, dinspre Nădlac.

După ce mai bine de douăzeci de ani, toţi şoferii, turiştii sau taximetriştii arădeni care ajungea în zona Fortuna a cartierului Aurel Vlaicu, mai precis la calea ferată de la Indagrara, au depus nenumărate reclamaţii la primărie din cauza pasajului distrus, de astăzi câţiva muncitori s-au apucat de modernizat zona.

Un vis care părea să nu se mai împlinească niciodată este pe cale să devină realitate. „Începând din această dimineaţă, una dintre cele mai urâte intrări din municipiu, trecerea la nivel de cale ferată de la Indagrara, îşi va schimba faţa în totalitate. Am început să lucrăm la schimbarea dalelor care erau sub orice critică. Se trecea foarte greu peste linii, deoarece pasajul este plin şi de gropi”, a spus Dorel Covaci, muncitor.

Nenumărate reclamaţii

CFR a scos la licitaţie în urmă cu aproximativ două luni reabilitarea acestei porţiuni de cale ferată, iar muncitorii au trecut deja la treabă. Momentan, se circulă pe o singură bandă pe sens, deoarece au fost scoase dalele de beton care acopereau acostamentul căii ferate din zonă. Dacă se vor respecta termenii impuşi în contract, lucrarea nu va dura mai mult de trei săptămâni. Oamenii din zonă au scris pe forumul de pe pagina de Internet a primăriei zeci de reclamaţii şi au adus în discuţie problema.

„Locuiesc în această zonă de aproape 20 de ani şi nu îmi aduc aminte să se fi făcut ceva la acest pasaj. Era deja strigător la cer. Nici măcar în treapta întâi de viteză nu puteai să treci peste linii fără să nu dai cu maşina în toate gropile şi denivelările”, a explicat Răzvan Mihnea, din Arad. CFR a cheltuit aproximativ 200.000 de lei pentru această lucrare, urmând ca vechile dale de beton să fie înlocuite cu unele noi, cauciucate, care vor absorbi şocurile pe care autoturismele arădenilor trebuiau să le suporte de fiecare dată când treceau prin acestă zonă.

„Din păcate, există şi o parte nefavorabilă în ceea ce priveşte această lucrare: ţinând cont că aceasta este una dintre cele mai aglomerate intrări şi ieşiri ale municipiului, cozile formate de autoturisme se întind, uneori, până în zona Pieţei Fortuna, pe un sens, şi până la ştrandul Bidi pe celălalt”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria Arad.

Alte două pasaje în aşteptare


Cele două pasaje peste calea ferată de pe centură au ajuns la licitaţie, dar încă nu au primit banii de care au nevoie pentru a fi modernizate. Primul pasaj va beneficia de un milion de lei din cele aproape 50 de milioane necesare, iar al doilea de doar 500.000 lei din cele tot aproximativ 50 de milioane necesare. Lucrările vor începe cel mai probabil de anul viitor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite