Daune de aproape 3.800 de lei pentru un accident pe care nu l-a comis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Puşcaş şi-a angajat astăzi un avocat şi vrea să dea în judecată firma de asigurări
Dorel Puşcaş şi-a angajat astăzi un avocat şi vrea să dea în judecată firma de asigurări

Şi-a găsit maşina lovită în faţa casei, iar firma de asigurări l-a scos vinovat. Dorel Puşcaş nu îşi poate ridica maşina din service deoarece trebuie să achite valoarea reparaţiilor, cu toate că nu el este vinovat.

Un bărbat din Arad trece printr-o situaţie cel puţin ciudată: firma de asigurări îi impune să plătească o daună de aproape 3.800 de lei, cu toate că nu el este vinovat de producerea accidentului. Dorel Puşcaş este administratorul unei societăţi comerciale din Arad. În urmă cu aproximativ o lună, bărbatul şi-a găsit maşina, un Logan, lovită, în faţa casei.

„Am parcat-o unde o parchez de obicei, în faţa casei mele, pe bordură, pe strada Radu de la Afumaţi. Am găsit în parbriz numărul de telefon al şoferului care mi-a lovit maşina. L-am sunat şi ne-am înţeles să ne ducem maşinile la service şi să le reparăm pe asigurări”, îşi aduce aminte Dorel Puşcaş.

Culpă comună

La două săptămâni de la incident, Dorel Puşcaş a aflat cu stupoare că firma de asigurări BCR a dat culpă comună atât pentru el, cât şi pentru şoferul vinovat. „Pe motivul că am parcat pe partea carosabilă. Fals! Maşina era parcată pe bordură, nici măcar roţile din spate nu atingeau şoseaua. Mai mult decât atât, în zonă nu există niciun semn care să restricţioneze oprirea sau staţionarea”, a adăugat Dorel Puşcaş. Aşa se face că bărbatul care peste noapte s-a trezit cu maşina lovită trebuie acum să scoată din buzunat aproape 3.800 de lei.

Bărbatul are de gând să dea în judecată firma de asigurări şi spune că va face tot posibilul ca să i se facă dreptate. De cealaltă parte, şoferul vinovat a scăpat uşor. Şi-a reparat maşina şi nu mai are nimic de achitat.

Firma de asigurări se scuză

Reprezentanţii BCR Asigurări au eliberat un document prin care explică concluziile lor în dosarul de daună. „Conducătorul auto care a lovit maşina nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, în vreme ce şoferul autoturismului avariat a oprit neregulamentar, pe partea carosabilă. Culpa aparţine ambilor conducători auto. E dreptul domnului Puşcaş să ne dea în judecată, noi doar am aplicat legea”, a declarat Sorin Nicola, şef serviciu Daune BCR Asigurări. În ciuda acestui răspuns, Dorel Puşcaş speră să i se facă dreptate în instanţă şi să poată demonstra că maşina lui nu a fost parcată pe partea carosabilă. Până atunci însă, autoturismul va rămâne în service. „Numai în ţara noastră se poate întâmpla aşa ceva”, a încheiat Dorel Puşcaş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite