Zeci de arădeni au ajuns datori la bancă fără să fi cerut vreodată împrumuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de lei au fost luaţi cu acte false de la Banca Cooperatistă Mureşul Arad. Cei mai mulţi dintre păcăliţi sunt bătrâni, cu pensii mici, care au fost deja somaţi să achite creditele de care habar nu aveau.

Furioşi, oamenii din comuna Vârfuri s-au adunat în faţa băncii să le ceară socoteală angajaţilor pe care îi bănuiesc că le-ar fi băgat mâna adânc în buzunare. Pe numele lor au fost luate împrumuturi ce variază între opt mii şi 15 mii de lei. Localnicii şi-au dat seama că fuseseră înşelati abia după ce au primit somaţii în poştă să îşi achite datoriile către cooperativa de credit.

„Am avut un credit cu câţiva ani în urmă, dar pe care l-am achitat şi la care am chitanţe. Cu toate astea, am primit o somaţie că aş fi dator. Eu nu am mai luat niciun credit. Nu ştiu de unde a apărut”, a declarat Traian Tomşa. Unii dintre cei inşelaţi avuseseră credite luate la bancă, pe care le achitaseră deja integral. Alţii s-au trezit datori la bănci, fără să fi  avut vreodată vreun credit luat.

Casiera a dispărut

„Eu sunt asistentă medicală şi apar într-un dosar de credit că aş fi învăţătoare, la care se mai adaugă şi patru giranţi. Cu toate astea, eu nu am luat în viaţa mea credit la bancă”, a spus Georgina Andrieş.
Paguba estimată se ridică la câteva sute de mii de lei. Casiera băncii este de negăsit, în schimb angajaţii băncii au acum de descâlcit iţele afacerii. „Am primit reclamaţii de la oameni şi acum încercăm să vedem  cine a luat credit şi cine nu, iar cine nu a luat evident că nu va plăti  nimic”, a declarat Doru Giurgiu, director adjunct al Băncii Cooperatiste Mureşul Arad.

De cealaltă parte, poliţia a început deja o anchetă şi o caută pe casiera dispărută. „Până acum au fost depuse 11 plângeri. Ancheta a fost preluată de  ofiţerii de la serviciul de investigaţii a fraudelor care vor încerca să afle persoana care a creat acest prejudiciu, dar şi cuantumul prejudiciului creat”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite