Şi-au unit forţele pentru ajutorarea famililor sărace din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia în care se află tot mai multe familii nevoiaşe din Arad au atras atenţia autorităţilor şi a ONG-urilor. Filiala arădeană de Cruce Roşie, în colaborare cu municipalitatea şi cu mai multe ONG-uri au lansat o campanie comunitară.

Sub titulatura  „Arădeni pentru arădeni”, mai multe organizaţii din Arad şi-au unit eforturile pentru a ajuta cât mai multe familii aflate în impas. Campania îşi propune să adune alimente de bază preambalate, produse de igienă personală, medicamente, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi rechizite şcolare pentru copiii şi familiile lor, aflaţi în situaţii delicate.

Ajutor pentru şomeri

„Proiectul de sprijin pentru familiile din categoriile vulnerabile din punct de vedere material din muncipiul Arad este un proiect de parteneriat pentru solidaritate socială, în care doreşte să se implice întreaga comunitate. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu ve­nituri mici din toate categoriile: pensionari, familii cu copii, şomeri, persoane cu handicap din municipiul Arad”, spune coordonatorul proiectului, Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

La rândul său, Erika Stark director executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) Arad, a subliniat că este pentru prima dată când într-o astfel de acţiune se reunesc atât de multe organizaţii. „E un aspect demn de menţionat, dat fiind că suntem sprijiniţi fie logistic, fie cu voluntari de atât de multe asociaţii de profil”, a mai spus directorul.

Funcţional din iunie

Programul devine funcţional de la începutul lunii iunie şi pe tot parcursul verii arădenii sunt aşteptaţi cu donaţiile care pot fi atât în produse cât şi în bani. Sumele de bani ce vor fi colectate vor fi distribuite ca ajutoare de urgenţă doar în situaţii excepţionale.

Locurile unde arădenii pot face donaţii

Donaţiile vor fi preluate de angajaţii centrelor de zi pentru vârstnici, în următoarele zile: 2-3 şi 14-15 iunie, 5,6 şi 26-27 iulie, 2-3 şi 23-24 august. Locaţiile sunt următoarele: str. Crinului nr. 16, Calea A. Vlaicu nr 227,  str. Căpitan Ignat nr. 38, str. Ardealului nr. 29, str. L. Rebreanu nr. 91 şi Calea Timişorii nr. 39.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite