Criza îi ţine pe arădeni acasă în mini vacanţele de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mini vacanţele de Crăciun şi de Revelion au preţuri începând de la 550 de lei, dar pot depăşi şi 1.500 euro. Agenţiile de turism spun că anul acesta au scăzut cu aproape 80 la sută cererile pentru concediile de iarnă.

Tarifele pentru vacanţele de Crăciun şi Revelion au preţuri la fel de mari ca anul trecut, iar agenţiile de turism susţin că raportul calitate – preţ este de multe ori în detrimentul ţării noastre faţă de străinatate.
Cu toate acestea, şi în acest an, există oferte pentru toate bugetele, de la 550 lei de persoană la o pensiune rustică, până la 1.500 euro de persoană pentru o croazieră de lux.  „Preţurile sunt comparabile cu cele de anul trecut, care, oricum erau de criză.  Cu toate acestea, anul acesta foarte puţini arădeni au întrebat de pachetele pentru sărbătători, cu 80 la sută mai puţini ca iarna trecută”, a explicat Gabriela Faron agent de turism.

Sărbători ieftine

Adina Vicar are 26 de ani şi spune că anul acesta este al doilea an în care va rămâne acasă, pentru că nu-şi permite o vacanţă în perioada sărbătorilor.
„De 500 de lei prefer să cumpăr mâncare şi să pregătesc eu ceva, acasă. În plus, am doi copii mici la care trebuie să vină Moşul şi am nevoie de cadouri. O să petrecem atât Crăciunul, cât şi Revelionul acasă, în familie”, a explicat tânăra. Potrivit agenţiilor de turism cele mai tentante oferte de sărbători sunt la schi, în Austria, sau în ţară, în diferite staţiuni montane.

Un sejur de şapte zile care include noaptea de Crăciun, în Austria, costă 200 de euro de persoană, iar în staţiunea Arieşeni 500 de lei de persoană. Pentru noaptea dintre ani, preţurile sunt puţin mai mari. „În Austria, avem pachete pentru trei zile la 150 euro de persoană, iar pentru România, la Straja, tot trei zile cu 350 de lei de persoană. Preţurile includ şi masa din noaptea de Revelion. Cereri am înregistrat undeva la 15 în ultima lună”, a spus Ovidiu Rus, agent de turism.


Aş vrea să citesc despre ofertele de Crăciun şi Revelion, în ţară şi în străinătate.
Cristian Bârna, muncitor

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite