De ce a fost omorâtă o bătrână singură din judeţul Arad?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magdalena Uylaky a fost găsită ieri plină de vânătăi şi strangulată, iar anchetatorii spun că a fost jefuită. Cercerările privind crima oribilă din localitatea arădeană Sântana au fost reluate în această dimineaţă.

Crima oribilă din localitatea arădeană Sântana este subiectul principal de discuţie al localnicilor. Oamenii sunt şocaţi de felul în care femeia de 78 de ani şi-a găsit sfârşitul. Femeia a fost găsită, ieri fără suflare, strangulată şi cu corpul plin de răni, în bucătăria casei sale. Magdalena Uylaky sau Lenci Neni, cum era cunoscută în comunitate, locuia singură de mai bine de 20 de ani, de când a rămas văduvă.

Procurorul de caz, Corina Corbaciu, a declarat în această dimineaţă că există un cerc de suspecţi şi că aşteaptă rezultatul necropsiei. „Este vorba despre un omor. Femeia a fost bătută şi strangulată. A avut loc şi un jaf. Avem un cerc de suspecţi, iar astăzi vom continua cercetările”, a declarat procurorul.

Găsită de meşteri


Femeia a fost găsită moartă de doi localnici care făceau reparaţii în casa. „Eu eram acasă atunci când au venit meşterii. Vecina obişnuia să le lase uşa de la poartă deschisă ca ei să poată intra în caz că ea nu îi aude. Şi cum era închisă cu cheia, ei au venit la mine. M-am dus cu ei, pentru că noi ne-am înţeles bine şi aveam cheie. Am intrat în curte şi atunci am văzut că uşa de la bucătărie e larg deschisă şi imediat mi-am dat seama că ceva rău s-a întâmplat. Am sunat la 112 să le spun ce am găsit. Mi-au spus să pun mâna să văd dacă mai are puls şi atunci am anunţat poliţia”, a spus vecina victimei. Ultima dată femeia a fost văzută duminică seară. Atunci, împreună cu o altă localnică, a fost în vizită la un bărbat din localitate până în jurul orei 22.00. După ora zece seara, femeia a intrat în curtea ei, iar de atunci nimeni nu mai ştie ce s-a întâmplat cu ea.

Vecinii povestesc că săptămâna trecută bătrâna chiar spunea că îi e frică să nu o omoare cineva, că se ştia că era singură de atâţia ani. Superstiţioşi, oamenii din sat jură acum că bătrâna a avut o presimţire că ceva rău i se va întâmpla. Daca vor fi găsiţi, cei care au omorât-o cu sânge rece pe femeie riscă să stea ani grei după gratii.

Avea doi fraţi în Germania

Magdalena Uylaky nu a avut niciodată copii, aşa că singurele sale rude sunt doi fraţi, dar locuiesc în Germania. În ultima perioadă doar vecinii îi mai călcau pragul. Ea s-a ataşat mult de vatră, aşa că nu a vrut niciodată să plece din România. A trăit singură în ultimii ani. Vecinii spun că nu au auzit niciun strigăt de ajutor din casa Magdalenei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite