Cosmeticiana Adina Ana Giurgică redă tinereţea pe feţele arădencelor cochete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Ana Giurgică
Adina Ana Giurgică

Arădeanca decis să îmbrăţişeze meseria de cosmeticiană în urmă cu 12 ani, iar acum are o clientelă bogată şi cea mai bună reclamă din oraş.

PROFIL
Născută: 14.12.1970, Arad
Studii: Postliceala de cosmetică
Familie: Căsătorită, 1 copil
Pasiuni: Înotul şi aerobicul

I-a plăcut de mică să tundă păpuşile, să le machieze şi să le dea cu cremă pe faţă. Încă de când era la grădiniţă, părinţii ei şi-au dat seama că are înclinaţii asupra acestui domeniu. Anii au trecut, iar Adina a început să exerseze pe prietenele ei. „Colegele de clasă îmi cereau tot timpul să le pensez sau să le machiez. De aici a început practic totul, iar în urmă cu exact 11 ani m-am hotărât să mă înscriu la cursurile de cosmetică”, îşi aduce aminte Adina Giurgică.

Experienţă acumulată în timp
Din toate specializările, Adina a ales să rămână cosmeticiană. Cursurile pe care le-a făcut de-a lungul anilor, Internetul şi cărţile de specialitate au ajutat-o să devină una dintre cele mai bune cosmeticiene din oraş. Aşa se face că în fiecare zi, la salonul la care lucrează, clientele stau la rând la ea cu toate că îşi fac o programare cu câteva zile înainte. „Am cliente de toate vârstele şi din toate clasele sociale. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi nu cred că altă meserie m-ar fi caracterizat mai bine. Cele mai dese solicitări sunt pensatul şi epilatul”, a continuat cosmeticiana. Adina recunoaşte că cel mai mult îi place să aplice tratamente faciale, pentru că în acest mod le poate demonstra clientelor cât de importantă este frumuseţea şi cum pot fi ea menţinută. Pentru ca efectele să nu întârzie să apară, Adina foloseşte doar produse profesionale şi spune că acest lucru se reflectă cu succes pe faţa doamnelor şi a domnişoarelor.

Neobosită în timpul lucrului
Cât e ziua de lungă, arădeanca munceşte şi le jută pe femei să arate bine, să fie tot timpul aranjate. Nu se simte obosită, cu toate că mai bine de 12 ore din zi şi le petrece în picioare şi spune că adoră să stea de vorbă cu clientele ei. „Chiar dacă lucrez de atâţia ani, nu am avut nicio clipă în care să-mi reproşez de ce am ales tocmai această meserie. Îmi place să vorbesc cu clientele mele, să le dau sfaturi şi să le ţin la curent cu ultimele tendinţe în materie de tratamente faciale şi modele de sprâncene “, a adăugat Adina. Cosmeticiana a participat la mai multe cursuri de specialitate, de unde a învăţat ce înseamnă un lifting şi care sunt diferenţele între un tratament de curăţire şi unul de hrănire şi hidratare. Când nu este la salon, Adina obişnuieşte să-şi caute produse cosmetice pe Internet, să citească despre pasiunea ei şi să meargă la aerobic.

Întrebări şi răspunsuri

De ce ai ales cosmetica şi nu coafura de exemplu?
Pentru că am avut tot timpul impresia că la pensat şi tratamente faciale sunt mult mai talentată. Nu m-am gândit mult până când m-am hotărât şi nu îmi pare rău de decizia pe care am luat-o.

Ce le recomanzi tinerelor care nu obişnuiesc să ajungă pe la un salon de înfrumuseţare?
Măcar o dată pe lună este indicat să ne facem un tratament facial. Tenul se murdăreşte la fel de repede ca şi hainele noastre, se umple de praf, iar aceşti factori se simt în timp, căci faţa îmbătrâneşte prematur.

Ce-i place
Adina spune că atunci când nu este la salon îi place să alerge, să meargă la aerobic, să asculte muzică sau să meargă la bazinul de înot. „Îmi place mult să fac mişcare”, a spus Adina.

Ce nu-i place
Cosmeticiana recunoaşte că printre lucrurile care o nemulţumesc se numără minciuna şi lipsa de punctualitate. „Nu îmi plac oamenii care promit un lucru, iar apoi nu se mai ţin de cuvânt sau încearcă să mă amâne de la o zi la alta. Evit acest gen de persoane”, a încheiat Adina Giurgică.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite