Terapie prin desen şi pictură pentru integrarea copiilor cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tablourile copiilor cu probleme sunt expuse în cadrul unei acţiuni caritabile
Tablourile copiilor cu probleme sunt expuse în cadrul unei acţiuni caritabile

Circa 20 de micuţi cu deficienţe mintale moderate şi grave beneficiază de terapie prin desen şi pictură. Munca micuţilor este expusă în fiecare an în cadrul unei expoziţii de icoane pe sticlă, cu vânzare, intitulată „Speranţe”.

Aproape 20 de copii cu deficienţe mintale grave sau moderate beneficiază în fiecare an de cursuri de terapie prin pictură şi desen la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad. „Noi facem aceste activităţi de pictură în cadrul orelor de terapie educaţională şi toţi cei care au dorit să participe au fost bine veniţi”, a explicat profesoara care se ocupă de aceste ore, Silvia Iercoşan.
Aceasta susţine că tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, elevi ai Centrului Şcolar, vin cu mare drag la aceste ore de pictură şi se bucură de fiecare reuşită. „Sunt bine cunoscute rezultatele pe care astfel de preocupări le au în astfel de cazuri. Copiii învaţă să se integreze mai bine, se simt bine exprimându-şi emoţiile şi în plus, prin organizarea expoziţiei, atragem atenţia asupra problemelor acestor copii”, a mai explicat Silvia Iercoşan.

Muncă voluntară
Pentru expoziţia din acest an copiii au pregătit 40 de icoane pe sticlă cu tematică religioasă, pe care le-au expus în incinta Centrului Comercial Armonia.
„Până anul trecut aveam în program cam 6-7 ore de terapie ocupaţională cu cei mici, dar acum apucăm să lucrăm cam o oră pe săptămână, conform programei. Aşa că am decis să muncim sâmbăta pentru expoziţie şi copiii au venit foarte încântaţi la aceste ore”, a mai spus Silvia Iercoşan.
Elevii participanţi au fost îndrumaţi de mai mulţi profesori de la Centrul Şcolar, dar şi de profesori voluntari de la alte şcoli din Arad. Expoziţia este una cu vânzare şi va fi deschisă până în data de 14 aprilie, iar proiectul  este finanţat de Centrul Cultural Judeţean Arad.
Fondurile obţinute se vor utiliza pentru achiziţionarea de vopsele şi materiale necesare continuării acţiunilor de terapie prin desen pentru aceşti copi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite