Sute de copii învaţă să se apere de abuzuri în cadrul unei campanii "Stop abuzului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii vor afla în ce situaţii pot deveni victimele unor infractori, dar şi cum să se ferească dacă apropiaţii vor să le facă rău. Poliţiştii le vor da tinerilor exemple de adolescenţi care au trăit drame pe care nu le vor uita niciodată şi din care pot învăţa.

Sute de elevi din şcolile arădene învaţă în aceste zile cum pot preveni abuzurile în urma unei campanii împotriva violenţei asupra copilului intitulată „Stop abuzului”. „Ideea campaniei a venit odată cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Abuzului asupra Copilului şi a Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului. Ne confruntăm cu tot mai multe cazuri de violenţe asupra minorilor, de aceea încercăm prin acest proiect să-i învăţăm pe elevi să se apere”, a declarat Paul Costin, inspector la Direcţia Generală de Asistenţă Comunitară şi Protecţia Copilului.

Tot mai multe abuzuri
Elevii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani vor viziona diferite filmuleţe cu privire la traficul de persoane şi vor învăţa cum trebuie să procedeze când un străin intră în vorbă cu ei. „Am văzut un documentar cu mai mulţi copii din Africa care erau chinuiţi de proprii părinţi. Am învăţat din acest film că respectul în familie este foarte important”, a spus Claudia Junc, elevă la Şcoala Specială.

De asemenea, tot în cadrul acestei campanii, mai mulţi poliţişti vor purta discuţii cu elevii despre actele de violenţă asupra copilului, vor prezenta şi promova Telefonul Copilului 0257/983 şi serviciile de care pot beneficia victimele violenţei. „Am învăţat că oricine ridică mâna la noi, cu toate că suntem mici, ne putem apăra, sunând la un număr de telefon valabil non stop. Am primit şi câteva cărţi despre violenţă şi urmările ei”, a spus Ionel Mateuţ, elev la Şcoala Specială din Arad. Acţiunea a început de ieri şi se va încheia la sfârşitul lunii noiembrie. „Nu e prima oară când organizăm astfel de campanii. În utlimul an ne-am confruntat cu până la 200 de cazuri de violenţe domestice în care au fost implicaţi minori”, a adăugat Paul Costin.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite